Новини

Прикордонники затримали організатора переправки ухилянтів за кордон

Прикордонники затримали організатора незаконного переправлення чоловіків за кордон.
Оперативні підрозділи прикордонних загонів постійно докладають чималих зусиль для виявлення та затримання громадян, які займаються незаконним переправленням осіб через державний кордон України, інформує Державна прикордонна служба України.

Подібні «ділки» під час скоєння правопорушень користуються різними факторами: знання місцевості, географічними особливостями лінії державного кордону, зв’язками серед місцевих мешканців, які займаються протиправною діяльністю тощо. Проте прикордонники збирають розрізнену оперативну інформацію, складаючи її в єдине ціле задля ефективної протидії правопорушенням.

Так, один з мешканців Чернівецької області з метою заробітку на незаконному переправленні за кордон чоловіків призовного віку вирішив скористатися особливостями розташування свого помешкання. Його будинок знаходиться на відстані кількасот метрів від державного кордону України з Румунією.

Однак прикордонники спрацювали на випередження. За інформацією охоронців кордону було відкрито кримінальне провадження, у межах якого вони разом з представниками Національної поліції під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури затримали організатора незаконного переправлення осіб через кордон та двох його «клієнтів».

За потрапляння до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску організатор схеми вимагав з кожного з них по 4 тисячі євро. Правоохоронці провели обшук за місцем проживання головного фігуранта кримінальної справи, в ході якого вилучили тепловізор, мобільні телефони, грошові кошти, банківські картки, чорнові записи, а також необроблений бурштин, обіг якого регламентується законодавством України.

Організатора незаконної оборудки затримано в порядку статті 208 КПК України. Наразі йому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Чоловікові загрожує до 9 років ув’язнення. Таке покарання передбачено статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Ольга Степанова

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

3 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

4 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

28 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

37 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

44 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

49 хв. ago