Categories: Новини

Apple представила нові iPhone зі штучним інтелектом. ФОТО

У понеділок, 9 вересня, відбулася традиційна осіння презентація пристроїв у штаб-квартирі Apple у Купертіно (Каліфорнія). У центрі презентації була нова лінійка смартфонів iPhone 16 з інтегрованим штучним інтелектом Apple Intelligence, основні функції якого анонсували під час презентації операційної системи iOS 18 у червні.

Лінійка складається з чотирьох моделей: стандартного iPhone 16, модифікації Plus, а також флагманських Pro та Pro Max. Молодші моделі будуть доступні в чорному, білому, бірюзовому та рожевому кольорах, а також в ультрамарині.

Процесор молодших пристроїв, за заявою виробника, на 30% швидше і на 35% енергоефективніший, ніж у попередніх. З’явилися нові функції контролю камери: сенсорна кнопка Capture Button з датчиком ступеня натискання, яка працюватиме аналогічно кнопці затвора в цифрових камерах (блокувати фокус та експозицію частковим натисканням і робити знімок повним). За допомогою кнопки Camera Control можна вибирати режими фотографування.

Роздільна здатність основної камери складає 48 мегапікселів, як і в попередніх моделях. При цьому з’явилася функція розпізнавання об’єктів під час наведення камери на них.

У iPhone 16 Pro дисплей став трохи більше, ніж у попередньої моделі – 6,3 дюйми, у iPhone 16 Pro Max він збільшився до 6,9 дюймів. Цього вдалося досягти за рахунок звуження бічної рамки, розміри самих пристроїв не змінилися. Моделі оснащені процесором A18 Pro, який, як заявляє виробник, буде швидше та продуктивніше, ніж у пристроях попереднього покоління. Завдяки ньому смартфон буде вдвічі швидше, без затримки, зніматиме фото у високій роздільній здатності та оброблятиме відео. Також iPhone 16 Pro оснащений чотирма «студійними» мікрофонами для якіснішого запису звуку, у тому числі «об’ємного» звуку, з’явилися нові режими запису (можливість відокремити голос від музики на смартфоні як на професійному устаткуванні тощо).

16 Pro випускається у чотирьох варіантах кольору: темно-чорний титан, світло-білий титан, натуральний титан та новий колір – пустельний титан.

Заявлена ​​ціна iPhone 16 складає від $799, iPhone 16 Plus – від $899, iPhone 16 Pro – від $999 та iPhone 16 Pro Max – від $1199. Старт продажів у низці країн запланований 20 вересня.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago