Categories: Новини

Apple представила нові iPhone зі штучним інтелектом. ФОТО

У понеділок, 9 вересня, відбулася традиційна осіння презентація пристроїв у штаб-квартирі Apple у Купертіно (Каліфорнія). У центрі презентації була нова лінійка смартфонів iPhone 16 з інтегрованим штучним інтелектом Apple Intelligence, основні функції якого анонсували під час презентації операційної системи iOS 18 у червні.

Лінійка складається з чотирьох моделей: стандартного iPhone 16, модифікації Plus, а також флагманських Pro та Pro Max. Молодші моделі будуть доступні в чорному, білому, бірюзовому та рожевому кольорах, а також в ультрамарині.

Процесор молодших пристроїв, за заявою виробника, на 30% швидше і на 35% енергоефективніший, ніж у попередніх. З’явилися нові функції контролю камери: сенсорна кнопка Capture Button з датчиком ступеня натискання, яка працюватиме аналогічно кнопці затвора в цифрових камерах (блокувати фокус та експозицію частковим натисканням і робити знімок повним). За допомогою кнопки Camera Control можна вибирати режими фотографування.

Роздільна здатність основної камери складає 48 мегапікселів, як і в попередніх моделях. При цьому з’явилася функція розпізнавання об’єктів під час наведення камери на них.

У iPhone 16 Pro дисплей став трохи більше, ніж у попередньої моделі – 6,3 дюйми, у iPhone 16 Pro Max він збільшився до 6,9 дюймів. Цього вдалося досягти за рахунок звуження бічної рамки, розміри самих пристроїв не змінилися. Моделі оснащені процесором A18 Pro, який, як заявляє виробник, буде швидше та продуктивніше, ніж у пристроях попереднього покоління. Завдяки ньому смартфон буде вдвічі швидше, без затримки, зніматиме фото у високій роздільній здатності та оброблятиме відео. Також iPhone 16 Pro оснащений чотирма «студійними» мікрофонами для якіснішого запису звуку, у тому числі «об’ємного» звуку, з’явилися нові режими запису (можливість відокремити голос від музики на смартфоні як на професійному устаткуванні тощо).

16 Pro випускається у чотирьох варіантах кольору: темно-чорний титан, світло-білий титан, натуральний титан та новий колір – пустельний титан.

Заявлена ​​ціна iPhone 16 складає від $799, iPhone 16 Plus – від $899, iPhone 16 Pro – від $999 та iPhone 16 Pro Max – від $1199. Старт продажів у низці країн запланований 20 вересня.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Гарріс хоче зустрітися із Зеленським у США – Bloomberg

Наступного тижня віцепрезидентка США і кандидатка на посаду очільниці Білого дому від Демократичної партії Камала…

2 хв. ago

Нідерланди хочуть відмовитись від міграційних правил Євросоюзу

Уряд Нідерландів повідомив Єврокомісію про намір відмовитись від дотримання міграційних правил Європейського Союзу. Про це заявила Міністерка…

10 хв. ago

Вбивця здоров’я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Коли справа доходить до смаження, вибір правильної олії для смаження має вирішальне значення як для…

14 хв. ago

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

20 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

27 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

28 хв. ago