Новини

Ігнат повідомив, що потрібно Україні для створення потужного «повітряного щита»

У Повітряних силах пояснили, що потрібно для створення над Україною «повітряного щита».Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону сказав, що Україна може створити потужний «повітряний щит» над своєю територією, який захищатиме її від російських атак, інформує ua.news.

Для цього потрібно все те, що описано у візії Повітряних сил, яку було ухвалено ще до повномасштабної війни. Він наголосив, що нині вся без винятку українська ППО знаходиться у постійній готовності. Ігнат також зазначив, що реалії сьогоднішньої війни відрізняються від уявного захисного куполу, який міг би всіх захистити. «Дуже пафосно говорити «повітряний щит» для України. Дійсно, хочеться мати такий купол, який усіх захистить, але не в наших реаліях. Це така країна, як Ізраїль (розміром в одну українську область), може собі такий щит дозволити», – сказав Ігнат.

Речник додав, що навіть славнозвісний ізраїльський «Залізний купол» не може впоратися з усім, що летить, коли йде масований обстріл різними типами засобів. За його словами, у випадку України говорити про потужний «повітряний щит» можна буде, коли країна отримає все те, що хоче мати в перспективній моделі Повітряних сил, яку раніше змалювали у візії ЗС.

ЇЇ ухвалили ще до війни і там прописано, якою має бути протиповітряна оборона, зазначив Юрій Ігнат. «Але повернемось до реалій. Сьогодні є готовність постійна. Коли нас запитують колеги, на скільки ми готові, чи готуємось, а які у нас є варіанти? У нас все що є, все стоїть на кону. Ми не тримаємо в запасі якісь зенітні системи», – зазначив речник Повітряних сил.

Ольга Степанова

Recent Posts

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

10 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

24 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

35 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

46 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

56 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

1 годину ago