Categories: Новини

Терпіння Путіна закінчується: стало відомо про великий провал Герасимова у війні з Україною

Начальник Генштабу ЗС РФ заздалегідь знав про підготовку Україною наземної військової операції в Курській області.

Глава російського Генштабу Валерій Герасимов заздалегідь був проінформований розвідкою про підготовку України до наземного наступу в Курській області, але проігнорував ці попередження.

Як повідомляє Bloomberg із посиланням на близьке до Кремля джерело, російська розвідка за два тижні знала про підготовку операції української армії, але військове керівництво РФ залишило поза увагою ці повідомлення, зокрема, ці відомості не доповіли російському диктаторові Путіну.

Співрозмовник агентства зазначає, що Путін, найімовірніше, не наважиться на звільнення Герасимова, незважаючи на масштабну “зачистку” в російському Міноборони, але терпіння диктатора щодо генерала вже закінчується.

Напередодні Герасимов доповів Путіну, що просування української армії в Курській області нібито зупинено, і пообіцяв вихід на кордони РФ, проте відтоді становище росіян у регіоні тільки погіршилося: ЗСУ продовжили наступ і зайняли ще кілька населених пунктів. Наразі українські військові контролюють територію площею понад 400 кв. км. Крім того, їм вдалося взяти в полон кілька десятків російських солдатів.

Аналітики зазначають, що український наступ застиг зненацька генералів російської армії. Війська РФ виявилися погано підготовленими і на перших етапах операції практично не чинили жодного опору ЗСУ.

Нагадаємо, у четвер стало відомо, що ЗСУ взяли під контроль села Новоіванівка та Любимівка в Курській області. Фото українських військових у цих населених пунктах з’явилися в Мережі.

Також повідомлялося, що українська армія перебуває за 13 км від міста Льгов, з якого відкривається дорога на Курчатов, де розташована Курська АЕС.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

8 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

21 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

31 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

44 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

59 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

59 хв. ago