Categories: Новини

Європа повинна підготуватися до війни з Росією. США втратили статус гаранта безпеки

Європейські країни повинні "збільшити інвестиції у виробництво боєприпасів" проти військової загрози з боку Росії в тому випадку, якщо США не зможуть ефективно посилити Європу, сказано в звіті Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI).

У своїй статті професор Джастін Бронк, старший науковий співробітник з авіації та технологій у галузі військових наук в RUSI, стверджує, що члени НАТО повинні “примушувати структури протидіяти ключовим наборам місій, щоб надійно утримати Росію від використання зіткнення між США і Китаєм в кінці 2020-тих років як можливість порушити статтю 5 в Європі”.

Бронк каже, що, хоча союзники по НАТО “зі зрозумілих причин стурбовані необхідністю підтримки України”, ряд короткострокових проблем “відвернули політичну і громадську увагу від зростаючої небезпеки ще більш серйозного конфлікту в найближчі роки”.

“Простіше кажучи, Росія зараз перевела свою економіку на військову основу. Виробництва в США недостатньо для поповнення власних запасів і задоволення потреб України, а європейські країни намагаються впоратися зі все більш небезпечною ситуацією, використовуючи нестійку оборонну і промислову позицію в мирний час”, – написав він.

Він попереджає, що американські військові “все частіше стикаються із загрозою, яку вони не можуть подолати, з боку китайських сил в Індо-Тихоокеанському регіоні”, і в разі зіткнення між двома країнами “Європа залишиться вразливою для одночасної військової агресії з боку Росії”.

Професор зазначає, що Європа, за винятком Польщі, “не змогла зробити необхідні інвестиції в збільшення промислового виробництва і витрат на оборону”, і це відбувається в той час, коли Китай проявляє сильну зацікавленість у підтримці Росії.

“Що ще більш важливо, єдиний ймовірний сценарій, при якому Росія може безпосередньо атакувати європейську країну НАТО, – це одночасне протистояння або реальний конфлікт, в результаті якого сили США в основному зосереджені в Індо-Тихоокеанському регіоні”, – пише він.

“У разі такої військової конфронтації з Китаєм в середині-кінці 2020-х років у Росії буде сильний стимул скористатися унікальною можливістю зруйнувати НАТО, в той час як США не зможуть ефективно зміцнити Європу”, – додав аналітик.

Бронк пише, що для стримування цієї одночасної загрози європейські країни, включаючи Великобританію, “повинні терміново інвестувати в значне збільшення виробничих потужностей з виробництва артилерійських боєприпасів, запасних частин і ракет ППО”, необхідних для того, щоб Україна продовжувала битися. Їй також потрібно поповнити власні “небезпечно виснажені запаси”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

4 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

12 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

19 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

25 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

31 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

41 хв. ago