Новини

В Україні заборонили салюти та феєрверки: деталі закону

В Україні набрав чинності закон, який забороняє використовувати та розповсюджувати більшість салютів, феєрверків та петард . Про це повідомила народна депутатка, заступниця голови комітету з питань Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

“Країна прокидається після чергової ночі обстрілів, щоб почати новий день.Точно не час, і ще довго буде не час, для петард та феєрверків”, — наголошує депутатка.

Винятками, за словами Кравчук, є піротехнічні засоби класу F1, “найтихіші та найбезпечніші”.

Заборонили кілька класів піротехнічних виробів: які саме

Тож відсьогодні, 6 листопада, забороняється використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3 та F4.

Окрім того, в Україні заборонили й продаж та передача будь-яким способом феєрверків класів F2, F3 й F4.

Кравчук наголосила, що також не дозволено продавати та передавати будь-яким способом феєрверки класу F1, особам, які не досягли 16-річного віку.

Підтримали 250 нардепів: деталі законопроєкту про заборону піротехніки

Нагадаємо, ще 16 серпня 2022 року на сайті Верховної Ради повідомили, що 250 народних депутатів ухвалили за основу законопроєкт про заборону піротехніки в Україні.

Автори документа (серед них — Юлія Овчинникова, Кіра Рудик, Олена Криворучкіна та Марія Мезенцева) пропонували заборонити використання, продаж та передачу феєрверків, салютів й петард.

Також у законопроєкті йшлося про проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин.

Також 29 грудня 2022 року начальник Національної поліції України Ігор Клименко нагадав про заборону використання піротехнічних засобів під час святкування Нового року.

Крім того, ще кілька років тому українців попросили відмовитись від використання піротехніки. Рятувальники закликали тих, хто все-таки вирішить купувати феєрверки та петарди, робити це лише у спеціалізованих магазинах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago