Новини

Більше ста британських компаній зізналися у порушенні санкцій проти Росії

Великобританія стикається із серйозною проблемою – неефективним дотриманням санкцій проти Росії. Понад 100 британських компаній зізналися у порушенні санкцій, введених у відповідь на вторгнення Росії до України.Про це повідомляє Financial Times.

Підхід Великобританії заснований на співробітництві та добровільному розкритті інформації, що дає компаніям можливість пом’якшити штрафи.

Згідно з даними, отриманими в результаті запиту до Міністерства фінансів, понад 100 британських компаній зізналися у порушенні британських санкцій проти Росії. Прагнучи пом’якшити покарання, ці корпорації добровільно повідомили про це і співпрацювали з розслідуваннями.

Як зазначає видання, широкомасштабне введення санкцій Великобританією є складною проблемою для британського бізнесу. Враховуючи значну інтеграцію Росії у світову економіку, багато британських компаній підтримують постійні ділові відносини з російськими підприємствами, що ускладнює дотримання санкцій. Визнаючи цю складність, стратегія дотримання санкцій Великобританії заохочує співпрацю та добровільне розкриття інформації.

Введення санкцій проти Росії має вирішальне значення як підтримки цілісності міжнародного порядку, але й підтримки верховенства закону. Незважаючи на тверду позицію Великобританії щодо дій Росії в Україні та запровадження санкцій для стримування подальшої агресії, проблеми правозастосування наголошують на складній природі глобальної економіки та перешкодах на шляху ізоляції такої країни, як Росія, пише FT.

Режим санкцій Великобританії проти Росії є частиною ширших зусиль західних країн щодо притягнення Росії до відповідальності за її дії в Україні. США та ЄС також запровадили санкції проти Росії, спрямовані проти фізичних та юридичних осіб, причетних до вторгнення. Хоча ці санкції суттєво вплинули на російську економіку, їхня ефективність обмежена інтеграцією Росії у світову економіку, йдеться у матеріалі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

6 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

15 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

28 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

38 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

50 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago