Categories: Новини

Чиновник підписав угоду з вигаданою країною: обіцяв сприяння щодо членства в ООН

Урядовий чиновник Парагваю був змушений піти у відставку, коли виявилося, що він підписав меморандум про взаєморозуміння з представниками вигаданої країни на чолі з індійським гуру, якого розшукує поліція за сексуальне насильство.

Про це повідомляє The Guardian.

Керівник апарату міністерства сільського господарства Парагваю Арнальдо Чаморро підписав угоду з представниками Сполучених Штатів Кайласи.

Яку угоду було підписано

У документі, датованому 16 жовтня, зазначалося, що уряд Парагваю зобов’язується “розглянути, вивчити та спробувати встановити дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами Кайласа” та підтримати членство країни “в різних міжнародних організаціях, включно з Організацією Об’єднаних Націй”.

Згодом Чаморро зізнався, що не знав, де розташована країна Кайласа, і сказав, що підписав угоду, яку він назвав “меморандумом про взаєморозуміння”, після того, як представники Кайласи пообіцяли допомогти Парагваю з кількома питаннями, зокрема щодо зрошення.

Що це за “країна”

На своєму сайті вигадана країна Сполучені Штати Кайласи описується як символ “відродження освіченої стародавньої індуїстської цивілізації, яку повертають до життя переміщені індуїсти з усього світу”. Вона начебто розташована на островах біля Еквадору.

Країною керує самопроголошений гуру Нітьянанда, якого індійська влада розшукує за кілька злочинів, зокрема сексуальне насильство. Раніше він стверджував, що може бачити крізь стіни, затримувати схід сонця на 40 хвилин, відкривати дітям “третє око” і змушувати корів говорити санскритом.

Місце перебування очільника “держави” наразі невідоме.

Кого ще обдурили

Це аж ніяк не перший випадок, коли чиновники вигаданої країни обманюють міжнародних лідерів.

На початку цього року так звані представники Сполучених Штатів Кайласи відвідали два засідання комітету ООН у Женеві, а також підписали кілька угод з представниками місцевої влади у США та в Канаді. Зокрема, в березні мерія міста Ньюарк, штат Нью-Джерсі, визнала, що її обдурили, щоб підписати угоду про партнерство.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

60 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago