Categories: Новини

Стало відомо, що буде, якщо регулярно пити воду з лимоном

У соцмережах лимонну воду рекламують як панацею від усього: від проблем із травленням до проблем зі шкірою.

Частково це правда, проте варто пам’ятати, що було проведено не так багато досліджень цього напою, тож наукову користь лимонної води важко підтвердити на 100%.

Тим не менш, дієтологи та лікарі кажуть, що є кілька вагомих причин пити її, пише Mindbodygreen.

Лимонна вода зволожує

Вона зволожує ваш організм. Враховуючи, що ми на 65% складаємося з води, підтримання запасів рідини має вирішальне значення для здоров’я.

“Якщо ви не п’єте достатньо рідини, все інше, що ви робите для підтримки здоров’я, наприклад, дієта, фізичні вправи, стрес і контроль сну, може бути марним”, – сказала лікарка-інтеграторка Дана Коен.

Сприяє травленню

Лимонний сік збільшує спорожнення шлунка в півтора раза більше, ніж вода, через його рівень кислотності. “Лимонна вода може сприяти виробленню травних соків, які розщеплюють їжу на більш дрібні шматочки, щоб вона могла краще засвоюватися”, – зазначила Коен.

Може надавати когнітивні переваги

Флавоноїди в лимонній цедрі можуть впливати на здоров’я мозку. Наприклад, дослідження 2019 року засвідчило, що нобілетин, сполука в цитрусовій цедрі, може використовуватися для поліпшення когнітивних порушень у людей із хворобою Альцгеймера.

Може підвищувати імунітет

Якщо є одна поживна речовина, якою відомі лимони, так це вітамін С. Цей антиоксидант може відігравати роль в імунному здоров’ї. “Вітамін С підтримує вироблення та функціонування імунних клітин, а також діє як антиоксидант”, – пояснила імунологиня Дженна Маччіокі.

“Хоча лимонна вода містить вітамін С, його кількість відносно невелика порівняно з іншими джерелами, такими як вживання в їжу фруктів та овочів. Тому, хоча він може сприяти загальному споживанню вітаміну С, його слід розглядати як невелику частину збалансованого раціону, що підтримує здоров’я імунної системи”, – акцентувала Маччіокі.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

1 годину ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

2 години ago