Categories: Новини

Експерт: Україна поставила Кремль у глухий кут

Розпочавши операцію в Курській області, Україна продемонструвала свій сильний бік. Ні західні партнери України, ні тим більше РФ не очікували такої активної дії з боку України. Дії ЗСУ не лише поставили в глухий кут країни-агресора, а й показали, що Росія готова жертвувати своїми територіями та людьми. Про це сьогодні, 1 вересня, в ефірі телеканалу  FREEДOM  розповів експерт Центру міжнародних досліджень Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова Денис Кузьмін .

«Операцією в Курській області Україна справді продемонструвала свій сильний бік. Наша сильна сторона — у несподіваних, креативних рішеннях, які цілком слушно ховалися навіть від українських союзників. У свою чергу, Росія і російська влада продемонстрували не тільки світу, але й своїм громадянам, що вони готові пожертвувати частиною своїх територій», — зазначив експерт.

За його словами, Росія показала зовсім інше ставлення до місцевого населення, ніж очікувалося.

«Частину людей евакуювали, частину — взагалі кинули. Тобто продемонстровано було зовсім інше ставлення і до місцевого населення, і до тієї території, яка зараз знаходиться під контролем Збройних сил України», – додав Кузьмін.

Він зазначив, що ніхто, навіть російська пропаганда, не намагається уявити перебування українських військ на території Курської області як якусь жорстоку окупацію із загибеллю мирних жителів, тому що для всього світу очевидна різниця дій ЗСУ та російської армії на іншій території. Тож західні партнери підтримують Україну.

«Це дуже символічно, що саме НАТО та Європейський Союз, як офіційні інститути, виступили зі схваленням Курської операції від імені всіх союзників. Ну і країни Східної Європи, Балтії насамперед, які завжди підтримували та підтримують усі активні починання України. Можна з упевненістю говорити, що Курська операція спантеличила не лише російську владу, а й союзників України, багато з яких не очікували від ЗСУ здібності на такі оригінальні дії», — резюмував Денис Кузьмін.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

4 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

17 хв. ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

19 хв. ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

20 хв. ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

24 хв. ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

29 хв. ago