Categories: Новини

Експерт: Україна поставила Кремль у глухий кут

Розпочавши операцію в Курській області, Україна продемонструвала свій сильний бік. Ні західні партнери України, ні тим більше РФ не очікували такої активної дії з боку України. Дії ЗСУ не лише поставили в глухий кут країни-агресора, а й показали, що Росія готова жертвувати своїми територіями та людьми. Про це сьогодні, 1 вересня, в ефірі телеканалу  FREEДOM  розповів експерт Центру міжнародних досліджень Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова Денис Кузьмін .

«Операцією в Курській області Україна справді продемонструвала свій сильний бік. Наша сильна сторона — у несподіваних, креативних рішеннях, які цілком слушно ховалися навіть від українських союзників. У свою чергу, Росія і російська влада продемонстрували не тільки світу, але й своїм громадянам, що вони готові пожертвувати частиною своїх територій», — зазначив експерт.

За його словами, Росія показала зовсім інше ставлення до місцевого населення, ніж очікувалося.

«Частину людей евакуювали, частину — взагалі кинули. Тобто продемонстровано було зовсім інше ставлення і до місцевого населення, і до тієї території, яка зараз знаходиться під контролем Збройних сил України», – додав Кузьмін.

Він зазначив, що ніхто, навіть російська пропаганда, не намагається уявити перебування українських військ на території Курської області як якусь жорстоку окупацію із загибеллю мирних жителів, тому що для всього світу очевидна різниця дій ЗСУ та російської армії на іншій території. Тож західні партнери підтримують Україну.

«Це дуже символічно, що саме НАТО та Європейський Союз, як офіційні інститути, виступили зі схваленням Курської операції від імені всіх союзників. Ну і країни Східної Європи, Балтії насамперед, які завжди підтримували та підтримують усі активні починання України. Можна з упевненістю говорити, що Курська операція спантеличила не лише російську владу, а й союзників України, багато з яких не очікували від ЗСУ здібності на такі оригінальні дії», — резюмував Денис Кузьмін.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У сім’ї не без вади. В океані ховається акула дуже схожа на свиню: з п’ятачком і хрюкає

Океан покриває більшу частину поверхні планети і є домом для величезної кількості живих істот. Деякі…

8 години ago

Українці підсіли на автомобільний секонд-хенд з-за кордону

Впродовж серпня український автопарк поповнили понад 25,7 тис. вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону.…

8 години ago

Треба було мовчати: виграш офіціантки в $10 млн перетворив її життя на пекло

Мрія офіціантки Тонди Дікерсон зі США про перемогу в лотерею швидко перетворилася на жах після…

8 години ago

Зрада прийшла, звідки не чекали: у ЄС закликали скасувати виплати українським біженцям

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що інші країни мають припинити виплачувати кошти українським біженцям, бо…

8 години ago

Підвищення податків для банків та ФОПів – у Раді розглянуть оновлену версію законопроекту

У понеділок, 16 вересня, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України…

8 години ago

Уздовж Кримського мосту встановлюють потужні палі для захисту від дронів (фото)

У Керченській протоці триває встановлення паль уздовж мосту, які вбивають у морське дно. Про це пише проєкт…

8 години ago