Новини

Новий фонтан вартістю 1,8 млн євро назвали найпотворнішим в Європі

Новий фонтан в австрійському місті Відень був названий найпотворнішим у Європі, а можливо, і у світі, попри те, що він коштує 1,8 мільйона євро.

Про це пише Oddity Central.

Створений авангардною віденською артгрупою Gelitin, новітній фонтан австрійської столиці був замовлений місцевою владою в ознаменування 150-річчя сучасної системи водопостачання Відня, яка забезпечувала місто прісною водою зі струмків у зелених лісах Альп і допомагала викорінити епідемії.

Дизайн нової пам'ятки, мабуть, символізує “громадську відповідальність за воду”, і, хоча вона й завоювала довіру журі, фонтан не сподобався широкому загалу, особливо враховуючи її астрономічну ціну.

Відкритий 24 жовтня у присутності президента Австрії Александра Ван дер Беллена найновіший віденський фонтан “WirWasser” швидко спричинив масову критику в соціальних мережах, таких як X (раніше Twitter), причому багато людей назвали його найпотворнішим фонтаном, який вони коли-небудь бачили, а інші зайшли так далеко, що заявили, що він завдає шкоди іміджу Відня.

Попри критику, місцевий уряд на чолі з мером-соціалістом Міхаелем Людвігом наполягає на тому, що “незвичайний, натхненний реальністю” дизайн художнього фонтану передає ключове “почуття єднання”. І хоча їх звинувачують у надто великих витратах на його будівництво, чиновники стверджують, що насправді вони зменшили ціну з 2,1 мільйона євро.

“Цей новий фонтан має такий вигляд, ніби його створила п'ятирічна дитина”, — написав один із користувачів X. “Який сумний день для Відня. Багато справжніх художників могли б досягти набагато більшого і за набагато менші гроші. Де романтика, спадщина, дух, історія? Вони віддали належне дизайну першого класу малювання?” — жартома запитав хтось інший.

Нагадаємо, курка спантеличила фермера яйцем неймовірно дивної форми
. Також у ньому не було жовтка.

tsn.ua

Ольга Степанова

Recent Posts

Українці на межі: розкрито страшну статистику психічних розладів серед громадян

З початку повномасштабної війни психологічний стан українців досяг критичної точки. За словами Сергія Калінчука, керівника…

1 хв. ago

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

5 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

6 хв. ago

У Росії почнуться проблеми зі снарядами на Курщині: Дикий про удар по складу в Торопці

Курське угруповування росіян повністю забезпечувалося боєприпасами зі складу у Торопці Тверської області, який напередодні уразили Сили оборони…

8 хв. ago

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

10 хв. ago

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

11 хв. ago