Піар на війні: Безугла звинуватила Умєрова та Сирського у постановочних фото

Нардепка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла піддала різкій критиці головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та міністра оборони України Рустема Умєрова. Вона заявила, що звіти головкома про поїздки на передову не містять жодної конкретики. Умєрова вона звинуватила у відсутності контролю МОУ за діями ТЦК та будівництвом укріплень.

Нардепку розлютили допис Сирського про поїздку на Донеччину та повідомлення Умєрова про відвідування міністром командного пункту ЗСУ на Харківському напрямку, де Умеров позував над картою з одним із командирів.

“Ну ось, карта, знову паперова карта, яку військові вночі готували для “приїжджого начальства” і яка вже втратила де-факто актуальність. Рустем Умєров, що саме Ви над нею робите? Ви – головком?” – спитала нардепка.

До цього Безугла додала претензії до роботи міністра. На її думку, абсолютна більшість побудованих фортифікаційних споруд неактуальні, або ж вони взагалі не побудовані, кількість порушень прав людини в ТЦК та СП зашкалює, а публічна позиція Умєрова щодо цього відсутня. Так саме нардепка хотіла би побачити позицію та дії Умєрова щодо “брехни у вищих військових штабах”.

 Сирського, який відвідав українських захисників у Донецькій області та опублікував черговий фоторепортаж, Безугла дорікнула у відсутності конкретики. До претензій вона додала, що обличчя бійців на фото з генералом не закриті, що погано з погляду безпеки.

“Ви хоч почнете писати щось конкретне? Конкретні здобутки, проблеми? Крім умовних листівок і великої кількості однакових постановочних фото Вас на фоні карти / прапора / “в процесі мислення”, а ще розкриття облич військових задля групового фото з головкомом”, – зазначила вона у коментарі під постом головкому.

Перед цім, наприкінці травня, повернувшись з фронту, народна депутатка назвала деяких генералів “злочинцями”, звинувативши їх у наступі РФ на Харківщину та провалі оборони на Покровському напрямку. Також вона попередила Сирського про останній для нього “дзвіночок”.

30 травня Безугла заявила, що від моменту відставки Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ і його заміни на Сирського у структурі і принципах роботи Генштабу нічого не змінилося. Також вона сказала, що головнокомандувач ЗСУ і Генштаб нібито створюють нові бригади, “щоб загнати мобілізованих недонавчених людей і прилаштувати офіцерів у штаби”. А недавно нардепка заявила, що Сирський нібито став “авторитарним, більше закручує гайки і повертається до так званих класичних прийомів радянської армії”.

Зазначимо, що Безуглу в ЗМІ називають “торпедою” через її активну боротьбу проти високопоставлених політиків, внаслідок якої її опоненти регулярно втрачають свої крісла. Не оминула така доля навіть ексголовкома Валерія Залужного. Можливо, критика Безуглої є поганим знаком для Умєрова та особливо Сирського, якому нардепка висловила вже багато претензій.

Інші скандальні заяви Безуглої

Нагадаємо, Мар’яна Безугла була б не проти очолити Міністерство оборони. Така думка випливає з її нового поста у Facebook, де вона розповіла, що б робила на цій посаді. Депутатка зробила великий текст, в якому запропонувала армійські реформи.

Ольга Степанова

Recent Posts

Страх котів перед огірками: пояснення науковців та кумедні відео

Коти — одні з найчарівніших створінь на планеті. Вони постійно дивують нас своїми витівками, піднімають…

4 години ago

Повернути дві області, поділити Крим, домовитися про ракети: стало відомо, який план відвезла РФ до США

Усі сторони воєнного конфлікту в Україні зараз активізувалися у пошуку компромісу. Про це заявив журналіст…

4 години ago

Отримати «бронь» зможуть лише багаті? Длігач відповів критикам економічного бронювання

Уже кілька місяців в Україні триває обговорення економічного бронювання від мобілізації. На ньому наполягає бізнес…

4 години ago

Дієта довгожителів: 7 продуктів, які потрібно їсти, щоб довго жити

Блакитні зони — це п'ять регіонів світу, де люди частіше доживають до віку вище середнього.…

4 години ago

Ухилянти масово вдаються до маніпуляцій з дітьми, щоб уникнути мобілізації

З початком війни з'явилося багато нових проблем, пов'язаних із дітьми. Однією з них є використання…

4 години ago

Названо кольори, які старять жінку після 40: відмовтеся від них

Кожна жінка в будь-якому віці хоче виглядати молодо, проте не всі знають, як це зробити,…

5 години ago