Робила чоловіків “інвалідами” за 3 тис доларів. У Львові затримали лікаря

Співробітники правоохоронних органів затримали на Львівщині лікарів, які допомагали військовозобов’язаним чоловікам ухилитися від військової служби. Була затримана завідувачка 10-го відділення Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Вікторія Шахова, крім неї заарештували лікаря-алерголога однієї з комунальних лікарень.

Про це повідомляє у Facebook Головне управління Національної поліції України у Львівській області. За даними слідства, 73-річна лікарка вимагала у чоловіків 3 тисячі доларів в обмін на позитивне рішення членів медико-соціальної експертної комісії про призначення третьої групи інвалідності.

Слідство ведуть співробітники слідчого управління поліції Львівської області спільно з оперативниками СБУ та за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Під час обшуків у кабінеті лікаря виявили 3 тисячі доларів, отримані від одного із клієнтів, а також значну суму коштів у різних валютах: 1600 євро, 51,5 тисячу доларів та 47 тисяч гривень. Крім того, були виявлені документи, чорнові записи та інші речові докази.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманої підозри за ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Якщо вина жінки буде доведена у суді, їй може загрожувати позбавлення волі від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Романчук Микола

Recent Posts

Поцупили понад пів сотні двоколісних: у Рівному з’явилися серійні крадії мопедів

П'ятьох жителів Здолбунівської громади на Рівненщині затримали за викрадення понад пів сотні мопедів. Про це повідомляють у пресслужбі…

7 хв. ago

“Таких виплат немає ні в кого”: як прокурори отримують гігантські пенсії по інвалідності

Прокурори мали "лазівку" в законодавстві України ще з 2001 року, завдяки якій отримували найбільші виплати по…

16 хв. ago

Вчені назвали 5 речей, які роблять людину по-справжньому щасливою

Щастя – це індивідуальне поняття. Для когось – це здоров’я, для інших – купа грошей,…

25 хв. ago

“Всі були в захваті”: яке побачення є найкращим для Кейт Міддлтон та принца Вільяма

Принц Вільям і принцеса Кейт здивували всіх, коли вирушили на побачення у несподіване місце. Зокрема у жовтні…

34 хв. ago

Шестеро дітей P. Diddy зробили жорстку заяву про батька

Суд над музикантом має відбутися 5 травня 2025 року. Нещодавно стало відомо, що шестеро із сімох…

42 хв. ago

Росіяни отримали дані всіх виробників українських БПЛА

Російські окупанти отримали дані усіх виробників безпілотних систем в Україні. Йдеться про адреси, номери телефонів, електронні пошти.…

49 хв. ago