Легендарні спідниці епохи інді-літа знову в моді: як їх носити, щоб не зганьбитися

У 2024 році стара добра спідниця-бульбашка повертається! Завдяки округлій формі та короткій довжині, вона створена радше для вечірок, ніж для офісу. Нині цей силует, що набув особливої популярності в останні пів року, також відомий як puffball або балон, можна зустріти на подіумах Miu Miu, Aaron Esh, Nicklas Skovgaard та в мас-маркет брендів, як от Asos, Weekday, New Look, пише The Guardian. В Україні замовити спідничку-бульбашку можна в мережі, обійдеться така до тисячі гривень, а на сейлі можна купити всього за пару сотень гривень. 

Шукайте розпродаж в мережі, але для онлайн-покупок треба чітко знати свої параметри.

З чим носити: поради українських стилістів

Українська експертка зі стилю Ольга Топольницька пояснила, що міні спідниці-бульбашки повернулися до нас завдяки показам славнозвісних Miu Miu і Patou. За її словами, ці бренди пропонують носити їх з сорочкою поло по фігурі та взуттям з пласкою підошвою, а також з балетками чи кросівками з замші.

“Я б рекомендувала поєднувати ці ніжні “бульбашки” з оверсайзними або чоловічими сорочками, щоб спідниця ледве виглядала. Також по тій же схемі можна одягати зверху оверсайзну футболку чи лонгслів. А поверх всієї цієї історії з оверсайз базою зверху, на осінь, можна додати вільний класичний блейзер. Плюс, додайте гольфи до балеток чи кед, і образ Back to School – готовий!” – зазначила експертка з моди

Провідний український стиліст Кирило Савченко також висловився щодо нового тренду. На його думку, спідниці у формі бульбашок виглядають цікаво та грайливо.

“Вони додають об’єму внизу, створюючи ефект легкої повітряної форми. Такий крій акцентує увагу на талії, тому має удовий вигляд на тих, хто хоче підкреслити цю частину фігури”, – пояснив спеціаліст зі стилю.

Отже, на думку Кирила, ці спідниці особливо личать тим, у кого витончена талія, адже акцентують увагу саме на ній. Якщо ж ви маєте фігуру типу “груша” або “пісочний годинник”, бульбашкова спідниця збалансує пропорції, додаючи об’єму в стегнах. Високим дівчатам теж підійде цей крій, оскільки спідниця може зробити силует більш жіночним, переконаний модний експерт.

Він порадив носити такі спіднички з облягаючим верхом, оскільки такий елемент одягу сам по собі досить об’ємний, краще поєднувати його з топами, що облягають фігуру. Також “бульбашки” матимуть добрий вигляд з короткими куртками й жакетами.

“Такий верх підкреслить талію та збалансує загальний образ. Взуйте високі підбори – це додасть елегантності. Оберіть мінімалістичні аксесуари, адже спідниця сама по собі є акцентним елементом, тому варто вибрати прості прикраси, щоб не перевантажити образ”, – порадив стиліст.

Якщо вам подобається експериментувати з модою, спідниця у формі бульбашки може стати цікавою частиною вашого гардеробу, додав стиліст.

Стилісти радять носити спідницю балон з вкороченим верхом та оверсайзом.

Історія силуету

Крістобаль Баленсіага та П’єр Карден вперше представили силуети спідниць балонів у 50-х роках, коли мода була зосереджена на об’ємі. У 80-ті цю тенденцію продовжив Крістіан Лакруа. В 00-х вона знову повернулась в стилі інді-попу. Так, Емі Вайнгаус в такому силуеті прибула на Brit Awards у 2007 році.

Балон = мейнстрім

Дизайнери навіть радять відкопувати в шафах чи купувати на барахолках вінтажні спідниці-бульбашки мам чи навіть бабусь, оновлювати й носити з сучасними аксесуарами, поєднуючи з більш стриманими й щільними тканинами (наприклад, сірим твідом). Бульбашка – це дуже універсальний силует, який виглядає актуально незалежно від авторського стилю, кожен може його носити, переконані вони. 

“Спідниця створює унікальний силует, й це робить її популярним вибором серед покоління Z і міленіалів, які використовують моду як форму самовираження”, – кажуть творці моди. В цьому силуеті буде комфортно тим, хто полюбляє носити плісировану міні-спідницю, додають стилісти.

Світові фахівці з моди прогнозують, що спідниця-бульбашка не “лопне” після літа. Мовляв, цей силует все ще буде присутній у вуличному стилі, адже це мейнстрім.

Ольга Степанова

Recent Posts

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

10 хв. ago

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Все більше водіїв в Україні встановлюють газобалонне обладнання (ГБО) на свої автомобілі, незважаючи на зростання…

12 хв. ago

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

34 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

38 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

41 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

58 хв. ago