Dior показав, як створювали сукні Леді Гаги і Селін Діон для відкриття Олімпіади-2024

У Парижі відгриміло відкриття літніх Олімпійських ігор 2024, одними з найяскравіших моментів якого стали виступи суперзірок Леді Гаги і Селін Діон. Обидві співачки з’явилися в розкішних вбраннях від Dior, і тепер модний дім у своїх акаунтах у соцмережах розкрив процес створення суконь, про які говорить весь світ.

Першою на відкритті виступила Леді Гага. Її виступ прославляв дух французького кабаре, поставлене на краю острова Сен-Луї посеред Сени. Вона заспівала інтерпретацію Mon Truc en Plumes французької танцівниці, співачки та актриси Зізі Жанмер. Культовий хіт, що перекладається як “Моя річ з пір’ям”, був задуманий 1961 року Роланом Петі, хореографом, для якого Крістіан Діор створював балетні костюми, — стосунки, що були відображені й оспівувані в ефектному пір’ястому вбранні Леді Гаги.

Образ, розроблений Марією Грацією К’юрі, включав чорне атласне бюст’є в парі з трусиками, створеними будинком Cadolle, а також укорочений жакет і об’ємну спідницю з пір’я чорного і рожевого кольорів. Матеріал для її створення був зібраний під час природної линьки птахів.

Ансамбль завершували чорні оперні рукавички і відповідний головний убір з пір’я від Стівена Джонса. Американська зірка драматично знімала елементи костюма під час виступу, і її фінальний спрощений образ був підкреслений “cul de Paris”, пернатим турнюром, синонімом мистецтва мюзик-холу.

До неї також приєдналася група з 10 танцюристів у вбраннях Dior, натхненних Одрі Хепберн у хітовому фільмі 1954 року “Сабріна”, які несли помпони, виготовлені знаменитим театром-кабаре Lido de Paris.

“Я почуваюся такою вдячною за те, що мене попросили відкрити Олімпійські ігри в Парижі 2024 року цього року. Я також задоволена тим, що оргкомітет Олімпіади попросив мене виконати таку особливу французьку пісню — пісню на честь французького народу і його величезної історії мистецтва, музики і театру.

Хоча я не французька артистка, я завжди відчувала особливий зв’язок із французами і співом французької музики — я не хотіла нічого більшого, ніж створити виставу, яка зігріла б серце Франції, прославила б французьке мистецтво і музику і в таку знаменну мить нагадала б усім про одне з найчарівніших міст на землі: Париж”, — написала зірка в Instagram.

Зі свого боку тяжкохвора канадська співачка Селін Діон виступила наприкінці церемонії. Вона виконала “Гімн кохання” (Hymne à l’Amour) Едіт Піаф із другого поверху Ейфелевої вежі, на висоті 125 метрів над землею. Її виступ став першим за останні два роки з 2021-го, коли вона була змушена скасувати свою резиденцію в Лас-Вегасі та плани на світове турне через діагностоване в неї рідкісне захворювання — синдром м’язової скутості.

Легендарна співачка також одягла вбрання Dior couture для цієї нагоди, спеціально розроблене для неї Марією Грацією К’юрі. Біла шовкова сукня з жоржету була повністю розшита паєтками і більш ніж 500 метрами бахроми, усіяна тисячами срібних намистин, які мерехтіли під світлом прожекторів.

Сукня була зшита точно за мірками зірки з ретельною увагою до деталей, що вимагало понад тисячу годин роботи.

До Діон за піаніно приєднався композитор і диригент Скотт Прайс, який був у чорному смокінгу від Кіма Джонса для Dior.

“Для мене велика честь виступати на церемонії відкриття Парижа 2024 року, і я так сповнена радості повернутися в одне з моїх найулюбленіших міст. Найбільше я така щаслива вшановувати цих дивовижних спортсменів, з усіма їхніми історіями жертовності та рішучості, болю та завзятості. Усі ви були так зосереджені на своїй мрії, і незалежно від того, привезете ви додому медаль чи ні, я сподіваюся, що присутність тут означає, що вона збулася для вас. Ви всі маєте пишатися, ми знаємо, як старанно ви працювали, щоб стати найкращими з найкращих. Залишайтеся зосередженими, продовжуйте йти вперед, моє серце з вами”, — поділилася Селін у соцмережі. Нещодавно артистка показала шанувальникам, як страждає від своєї хвороби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

16 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

24 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

31 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

36 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

43 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

53 хв. ago