Як у 50 мати вигляд 25-річної: секрети японок, які варто запам’ятати

В Японії вважається, що мати вигляд 25-річної, коли вже перетнула рубіж у 50 років, цілком реально. Тут жінки знають багатовікові секрети, як доглядати за собою, щоб зберегти красу й молодість.

Насамперед у цій країні ретельно слідкують за своїм раціоном. Що їдять японки щодня? Основу харчування становлять рис, крупи, овочі, фрукти, бобові, морепродукти, зокрема різна риба. Фрукти й овочі — це продукти, які багаті на клітковину, що допомагає очистити організм від шлаків і токсинів. Бобові містять йод, фолієву кислоту, фосфор, цинк, які надзвичайно корисні для здоров’я шкіри та волосся. Морепродукти є джерелом жирної кислоти Омега-3, яка загалом дуже корисна для здоров’я жінки.

Водночас у японській кухні всі продукти піддаються мінімальному термічному обробленню, а тому в них зберігається максимум користі. Замість солі японки використовують соєвий соус та олію.

Японські жінки добре знають, що без повноцінного сну можна забути про красиву зовнішність і молоду шкіру. А тому до нічного відпочинку тут ставляться надзвичайно серйозно. Японки лягають спати рано, принаймні більшість із них до 23:00 уже солодко сплять.

Однак цього, виявляється, замало, адже потрібно ще і спати в правильній позі — на спині. Тоді на обличчі та грудях не утворюються заломи і складки. А щоб випадково не перевернутися уві сні на живіт, вони використовують спеціальні нічні маски та наносять аплікації під очі.

Японська філософія каже, що людина отримала своє тіло в тимчасове користування, а тому ми маємо максимально дбайливо за ним доглядати. Особливу увагу жінки в цій країні приділяють очищенню шкіри. Вранці та ввечері вони проводять багатоступінчасту процедуру, наносячи на обличчя і тіло всі засоби, які утримують вологу всередині.

Часто нанесення засобів супроводжується легким масажем. При цьому процедуру проводять лише теплими руками, а всі косметичні засоби також попередньо розігрівають у долонях.

Ще один надзвичайно важливий момент у догляді японок полягає у використанні засобів однієї лінійки. Доглядові засоби японські виробники виготовляють так, щоб кожен наступний компонент підсилював дію попереднього. А ще жінки намагаються не наносити надто багато засобів, щоб не перевантажувати шкіру.

Японки ніколи не засмагають у соляріях, а ще намагаються уникати сонячних променів за будь-якої пори року. Навіть у дощ вони наносять надійний захист SPF, а в ясні дні беруть парасольки, щоб заховатися від сонця. Ультрафіолет, на думку японок, викликає передчасне старіння, порушення пігментації, руйнує колаген та еластин, які відповідають за зволоженість, еластичність і міцність шкіри.

Що п’ють японки, щоб зберегти молодість? Питний колаген — один з найпопулярніших продуктів у цій країні ось уже понад 10 років. Його використовують як засіб для омолодження і загального оздоровлення. Приблизно від 25-річного віку всі японки починають приймати колаген як профілактику появи зморшок. Найефективнішим вважається морський колаген, який максимально схожий на той, що виробляється людським організмом.

А ще японки вміють “тримати обличчя”. Така врівноваженість і неемоційність виховуюється від дитинства, а тому з віком японки можуть уникнути зайвих мімічних зморшок. У них практично ніколи не буває “скорботних” складок на обличчі, заломів від похмурих брів чи в кутиках губ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вдова Кернеса пікантно пожартувала про неймовірну спеку

Вдова покійного харківського міського голови Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська пікантно пожартувала про неймовірну спеку, яка…

4 хв. ago

На дорогу випустять вже не всіх: водіям розповіли, що розпочнеться з 1 липня

Так, у 2024 році з 1 липня тимчасово запроваджується сезонне обмеження для руху великовагового транспорту…

7 хв. ago

ТЦК отримали доступ до інформації про українців, яка була раніше від них закрита

ТЦК матимуть більше відомостей про ухилянтів завдяки отриманню доступу до раніше закритих для них даних…

12 хв. ago

Європейська країна почала тотальну перевірку українських біженців: прийдуть навіть за місцем проживання

В одній із країн ЄС почали тотальну перевірку українських біженців. Причому перевіряють не лише документи…

14 хв. ago

Королівський біограф: Меган Маркл бачила себе новою принцесою Діаною, її дратувала Кейт Міддлтон

Колишня американська актриса сподівалася, що після весілля з принцом Гаррі вона стане такою ж популярною, як його…

19 хв. ago

Персональних даних більше не існує: як ТЦК стежитимуть за банківськими рахунками українців

Військкоми скоро отримають особисті дані чоловіків з Податкової та Міграційної служб. "Тотальна" цифровізація ставить питання,…

23 хв. ago