ТОП-5 головних трендів деніму на осінь.ФОТО

Штани, жакети чи спідниці з деніму — це ті речі, які ми переносимо з одного сезонного гардероба в інший. І навіть не важливо, яка погода за вікном, — ці предмети одягу завжди залишатимуться одними з найактуальніших, і ними ми доповнюватимемо свої образи в будь-яку пору. 

До того ж денім досі займає позиції чи не найулюбленішого матеріалу дизайнерів на рівні зі шкірою, тож знайти цікаві приклади трендових речей і стилізації з ними ніколи не буде проблемою. Втім, щоб ви не витрачали свій час на пошуки, ми зібрали короткий гід головними трендами деніму на сезон осінь-зима 2024/25. Тут і повернення давно забутої моделі джинсів, і нові стилістичні поєднання, і відтінки, які матимуть найбільшу популярність серед модниць у наступні місяці. 

Завужені джинси

Минулий сезон був наповнений розмаїттям контроверсійних трендів — від капрі до «желейного» прозорого взуття, яке ми пам’ятаємо з дитинства. Слідом за ними своє відродження із забуття здобули й вузькі обтислі джинси — модель, що її обожнювали дівчата у 2000-х. 

У попередні десятиліття подібні джинси поступилися місцем мішкуватим оверсайз варіантам, які не сковували рухи та дозволяли вільно пересуватися упродовж дня. Проте, схоже, що 2024 рік знову зробить обтислі брюки фаворитом модниць і світових зірок, який вони додаватимуть до своїх образів для будь-яких приводів. Основною цьому причиною стали колекції світових брендів, а особливо Miu Miu — одного з головних трендсетерів нашого часу. Міучча Прада запропонувала вузький варіант брюк з деніму з низькою талією та стрілками спереду, які поєднала зі шкіряним ременем, жакетом і шубою з екохутра. Натомість Coperni показав, що такі джинси можна скомбінувати і з укороченим пальтом. Тоді ж як Balenciaga додав зверху своїх моделей високі чоботи та бомбер.

Miu Miu

Chloe

Coperni

Balenciaga

Total denim look

Не знаєте з чим поєднати денім? Просто додайте інші речі з цього ж матеріалу. Джинси + джинсова сорочка/жакет/куртка — позачасова формула, до якої можна завжди звертатися. Щоб почерпнути натхнення, переглядаємо колекції Chanel, Zimmermann, Christian Dior та Moschino. Найкраще гратимуть в образі комплект із брюк або спідниці та об’ємного піджака в поєднанні з базовою сорочкою чи топом. Можете як обрати варіанти одного відтінку, так і скомбінувати світлий денім з темним. 

Chanel

Zimmermann

Christian Dior

Moschino

Темний денім

Хоч би як ми не любили джинси білого, бежевого чи небесно-блакитного відтінку, цього сезону можемо забути про них на якийсь час. Дизайнери зробили акцент на користь глибокого темно-синього деніму, який з легкістю можна поєднати з іншими речами гардероба. Зокрема, дивимося на приклади від Jaquemus, який представив футболки та джинси, Patou, що запропонував оверсайз-куртки з накладними кишенями, і Missoni, який зосередився на брюках-палаццо. 

Jacquemus

Patou

Missoni

Coach

Спідниці міді

Прохолодна погода — не привід відмовлятися від стилізацій зі спідницями. В осінньому сезоні більший акцент робимо на моделях довжини міді та максі. Свої джинсові варіанти таких спідниць презентували на показах Chanel, Bally та Courreges. Бренди порадили поєднати цей предмет гардероба із заправленими сорочками та жилетками, джинсовими топами та дублянками. Із взуття натомість можна обрати високі чоботи чи лофери. 

Bally

Courreges

Chanel

Поєднання різних відтінків деніму та мікс тканин

Не обійшлося цього сезону і без цікавих модних експериментів, одним із яких стало поєднання в одній речі кількох матеріалів — «денім + вельвет», «денім + замша» чи «денім + хутро». Проте все ж найчастіше дизайнери зверталися до міксу кількох відтінків джинсової фактури, зшиваючи разом світлі, темні й зістарені вінтажні шматки тканини. Зокрема, до такої техніки підійшли зі своїм баченням Chloe, Fendi, Stella McCartney та Diesel.

Fendi

Stella McCartney

Chloe

Лисенко Катерина

Recent Posts

Можуть оштрафувати на 800 тисяч: податкова почне проводити масштабні перевірки

Україна, приєднавшись до угоди CRS (Common Reporting Standard), почне обмін банківською інформацією своїх громадян з…

2 години ago

Суд в Україні виніс рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення про конфіскацію активів російського олігарха Алішера Усманова, мільярдера родом…

3 години ago

Мобілізовані новобранці ЗСУ швидко гинуть або отримують поранення у перші дні, – FT

Україна змогла збільшити особовий склад та озброєння своєї армії, однак якість новобранців викликає багато питань. Командування дедалі…

3 години ago

Летіли на риболовлю: у російських болотах розбився вертоліт із депутатом і бізнесменом (фото)

В Архангельській області РФ виявили уламки зниклого з радарів вертольота Robinson R44, на борту якого…

3 години ago

“Зелена” війна: танки та кораблі переводять на водневі двигуни

Глобальна зміна клімату змушує шукати альтернативні джерела енергії, у зв'язку з чим оборонні відомства деяких країн прагнуть…

3 години ago

Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців

Новий уряд Франції хоче зменшити наплив мігрантів та радикально скоротити для них пільги. Про це пише видання Bild. Йдеться насамперед…

3 години ago