Спортивні штани, байкерські чоботи та прямі джинси: які тренди 90-х повернулися в моду

У світі моди існує певна циклічність: одні тренди поступово витісняють інші, а те, що було популярно 30-40 років тому, знову стає модним.

Розповідаємо, які тенденції 90-х знову повертаються в моду.

Мінімалізм

Характерні особливості 1990-х – це мінімалізм та базові речі: чорні штани, блакитні джинси, однотонні майки, футболки, спідниці максі, джинсові куртки тощо. Для капсульного гардеробу вибирайте нейтральну палітру кольорів: білий, чорний, сірий і світло-коричневий відтінки.

Базові речі (фото: instagram.com/piamance)

Джинси прямого крою

За останній рік з’явилося декілька трендів: мішкуваті джинси з низькою посадкою, джинси-підкови, кльош. Однак джинси прямого крою були актуальними і 30 років тому, і сьогодні.

Блакитні або сині джинси прямого крою підходять для модниць з будь-якою фігурою та зростом. Носити їх можна з білою сорочкою, а в прохолодніший час – з гольфом-водолазкою або светром. Доповнять лук бордові ботильйони на високих підборах та сумка в тон до них, а також чорне пальто.

Прямі джинси (фото: instagram.com/emswells)

Байкерські чоботи

Ще один тренд, який повернувся з 90-х – грубі черевики. Байкерські або, як їх ще називають, мотоциклетні чоботи – вид взуття, схожий на спеціальне взуття для їзди на мотоциклі – як правило, воно відрізняється жорсткою конструкцією та особливим дизайном.

Їх виготовляють з товстої шкіри, вони мають прямий силует носків та рівний підбор, висота їх у середньому досягає середини гомілки, часто прикрашені пряжками та заклепками. Їх можна носити як із мініспідницями, так і з мішкуватими джинсами, а також жіночними сукнями.

Байкерські черевики (фото: instagram.com/amaka.hamelijnck)

Сукня-комбінація

У 1990-х сукня з тонкого обтягуючого матеріалу з вузькими бретельками була практично у кожної модниці. Сукні в білизняному стилі витримали випробування часом і зарекомендували себе як справжній предмет гардеробу тільки завдяки своїй універсальності. Його можна носити влітку як самостійну одиницю гардеробу, а навесні та восени поєднувати із сорочками, кардиганами, піджаками та теплими светрами.

Образ на осінь із сукнею-комбінацією (фото: instagram.com/andi_mun)

Спортивні штани

Багато хто із нас фанатів у 1990-х від гурту Spice Girls, які на той момент вважалися іконами стилю. І якщо вам набридли звичні джинси або класичні штани, зверніть увагу на спортивні штани зі смужками, як у Mel C (Sporty Spice).

В 2024 році носити їх можна з блейзером або вільною шкіряною курткою, а також подовженим тренчем або максі-пальто.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Переполох у партії Порошенка. «Європейська солідарність» може втратити державне фінансування

Не встиг суд ухвалити рішення щодо «Голосу», як практика зупинки фінансування може торкнутися ще однієї парламентської партії. Однак якщо із…

4 хв. ago

Бюджет-2025: судді і прокурори отримають премії і вищу зарплату, а медикам і вчителям – “дуже дякую”

Головний кошторис країни на наступний рік викликав неабиякий резонанс у суспільстві. У владі також незадоволені…

13 хв. ago

Неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію

Українці можуть сплачувати накопичений борг за житлово-комунальні послуги частинами. Це убезпечить від пені та дозволить…

21 хв. ago

Статки Ілона Маска зросли на понад 30 мільярдів доларів за день: як так вийшло

Американський бізнесмен та підприємець Ілон Маск вкотре зафіксував зростання власного капіталу. Статки найбагатшої людини світу…

30 хв. ago

Всім 50+ приготуватись: у ТЦК ясно сказали – буде масова мобілізація, що сталося

В Україні відсутні заборони щодо мобілізації чоловіків віком від 50 до 60 років. Тому вона…

39 хв. ago

Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що…

48 хв. ago