Шапки на зиму 2025: головні антитренди, які псують образ

З настанням зими варто не тільки оновити гардероб, а й уважно поставитися до вибору шапки, адже цей аксесуар здатний як підкреслити стиль, так і порушити гармонію образу. Важливо враховувати, що мода постійно змінюється, і деякі моделі, популярні в минулих сезонах, можуть перетворитися на антитренди. Ось чого варто уникати цієї зими, якщо ви хочете виглядати сучасно і стильно.

1 Шапки з величезними помпонами

Колись такі шапки викликали розчулення й асоціювалися з дитячою грайливістю, але зараз масивні помпони – це радше застарілий елемент. Якщо ви хочете додати в образ легкості та грайливості, вибирайте шапки з невеликими акуратними деталями, а не масивними аксесуарами, які роблять образ громіздким.

скріншот Instagram

2. Надто обтягуючі шапки

Моделі, які занадто щільно облягають голову, вже давно втратили актуальність. Вони не тільки незручні, а й можуть зіпсувати пропорції обличчя, роблячи його риси більш різкими. У моді більш вільні, розслаблені моделі, які надають образу невимушеності.

скріншот Instagram

3. Шапки з вушками

Моделі з вушками, що нагадують звірів, були колись популярні серед молоді, але сьогодні такі шапки виглядають недоречно. Це стосується не тільки дорослих, а й підлітків – такі аксесуари більше підходять для дитячих колекцій. Якщо вам подобається грайливий стиль, обирайте моделі з мінімалістичними елементами.

4. Шапки з логотипами та написами

Ця тенденція залишилася в 2010-х. Масивні логотипи, великі написи і слогани на шапках більше не актуальні. Вони перевантажують образ і позбавляють його витонченості. Краще вибрати однотонну модель без зайвих деталей, яка легко поєднуватиметься з рештою одягу.

скріншот Instagram

5. Занадто довгі шапки, які “звисають” ззаду

Моделі, які створюють ефект “хвоста” ззаду, втратили свою актуальність. У минулому вони додавали неформальності, але зараз мають неакуратний вигляд і створюють візуальний дисбаланс. У моді – лаконічні та функціональні фасони, які зберігають форму.

6. Шапки з надмірним декором

Каміння, стрази, блискітки – все це стало справжнім антитрендом. Зайвий декор на зимових аксесуарах має старомодний вигляд і перевантажує образ. Сучасна мода прагне до мінімалізму і практичності. Обирайте шапки з цікавою текстурою або в модних кольорах, але без зайвих прикрас.

скріншот Instagram

7. Хутряні шапки

Натуральне хутро, особливо у вигляді масивних шапок, втратило свою популярність. Нині в моді етичність і турбота про навколишнє середовище, тому хутряні вироби вважаються ознакою застарілого смаку. Замість хутряних шапок обирайте моделі із сучасних утеплених матеріалів, які і тепліші, і стильніші.

8. Шапки-біні із закатками на маківці

Моделі із закатками або такими, що складаються на маківці, вже не актуальні. Вони створюють неприродні пропорції та можуть візуально подовжувати обличчя. Зараз краще вибирати класичні моделі, які щільно сидять на голові, не створюючи зайвих складок.

Романчук Микола

Recent Posts

Поряд із Зімбабве: Україна опинилася внизу рейтингу економічної свободи у світі

Україна опинилася на 150-му місці серед 165 країн у рейтингу "Економічна свобода у світі", погіршивши свої…

30 хв. ago

В Україні на чверть впав попит на дизельні авто: які моделі найпопулярніші

У вересні автопарк України поповнили понад 5,7 тис. автомобілів з дизельними двигунами, що на 26%…

34 хв. ago

Пенсія більше мільйона: українці шоковані виплатами молодим прокурорам – рейтинг

В останні дні в Україні спалахнув скандал, пов'язаний з високими пенсіями, які отримують співробітники обласних прокуратур.…

36 хв. ago

Росіяни, ймовірно, прорвали оборону Часового Яру. У BILD проаналізували становище ЗСУ

Російські військові роблять активні спроби захопити Часів Яр на Донеччині, і, як пише аналітик BILD Юліан Рьопке,…

38 хв. ago

Трамп може зайняти Білий дім, навіть якщо програє вибори: Politico розкрило сценарій

Дональд Трамп може спробувати захопити владу навіть за умови програшу на президентських виборах. Як пише Politico, чотири…

41 хв. ago

Студента можуть мобілізувати: який документ необхідно мати

Під час загальної мобілізації в Україні студенти мають право на відстрочку, але в деяких випадках…

42 хв. ago