Спірні поради з Мережі: які б’юті-рекомендації абсолютно марні або навіть небезпечні

У соціальних мережах можна зустріти чимало б’юті-порад від різних блогерів чи звичайних користувачів. Деякі з них дійсно корисні, але є й ті, які не тільки не приносять жодної користі, але ще й можуть нашкодити.

Дерматологи та косметологи назвали кілька спірних б’юті-рекомендацій із Мережі, які не варто пробувати – вони абсолютно марні та можуть призвести до проблем зі здоров’ям.

Маска на основі желатину

У мережі часто рекламують домашню маску від чорних цяток. Блогери радять змішувати желатин з активованим вугіллям та наносити на шкіру нібито для глибокого очищення пір. Але у жінок є всі шанси (особливо якщо занадто часто робити таку маску) пересушити шкіру та збільшити запалення на обличчі. Особливо небезпечна така “косметика” для тих, у кого є схильність до акне, алергії та куперозу.

Настоянка календули від прищів

Цей аптечний засіб дійсно може допомогти у випадку, якщо прищик вискочив несподівано і потрібно терміново його позбутися. А ось для лікування постійних висипань настойку з календули краще не використовувати. Мало того, що вона пересушить шкіру, але й призведе до ще більших проблем.

Вітаміни Е та А в крем

Деякі блогери пропонують жінкам додавати вітаміни А та Е в крем для обличчя. Нібито, так шкіра виглядатиме красивішою і здоровішою. Але єдине, що можна отримати, – алергічну реакцію. Медики кажуть, що додавати вітаміни до засобів для догляду за шкірою, які використовуються щодня, потрібно з великою обережністю. А в ідеалі проконсультуватись перед цим із дерматологом.

Крем від геморою для шкіри під очима

У Мережі часто можна зустріти рекомендацію використовувати крем від геморою для боротьби з темними колами під очима. Насправді цей аптечний продукт дійсно може поліпшити кровообіг, але його потрібно дуже обережно використовувати. До того ж, досягти бажаного результату і позбутися темних кіл і зморшок все одно не вдасться.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пенсія у 63 роки: що потрібно знати про терміни звернення за виплатами

Пенсійний фонд України відповів на питання, що часто ставиться, про призначення пенсії за віком. Про…

6 хв. ago

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

18 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

25 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

27 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

39 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

40 хв. ago