Ці види літнього взуття пошкодять м’язи і кістки ваших ніг: як обрати найкраще

В літній період магазини запропонують різноманіття легкого та стильного взуття для кожного смаку і гаманця. Чи не обмежуйтеся лише зовнішнім виглядом — медичники нагадують про важливість здоров’я ваших ніг при виборі взуття.

Взуття. Фото Freepik

Тисні туфлі

Носіння занадто вузького взуття може стати причиною дискомфорту та болю під час ходьби. Тисні туфлі або босоніжки можуть викликати утворення мозолів, деформацію суглобів стопи та вростання нігтів. Окрім того, вони часто призводять до подразнення шкіри.

Великий розмір

Багато жінок обирають босоніжки чи в’єтнамки, які трохи завеликі. Це може здатися комфортним, але насправді таке взуття може створювати додаткове навантаження на стопні суглоби. Це може вплинути на структуру і здоров’я ніг, може спричинити болі в суглобах та виникнення проблем із шкірою.

Менший розмір

Взуття, Фото StockSnap с сайта Pixabay

Взуття, яке трохи замале, часто призводить до того, що людина постійно утримує його пальцями ніг, щоб воно не зісковзнулося. Це може стати причиною надмірної напруги м’язів і нерівномірного розподілу навантаження по стопі, що, в свою чергу, може призвести до болю в колінах і спині.

Ненатуральні матеріали

При виборі взуття на літо важливо уникати штучних матеріалів, таких як синтетика або шкірозамінники. Ці матеріали можуть погіршити вентиляцію і призвести до збільшення ймовірності грибкових інфекцій та мозолів на стопах.

Закрите взуття

Неприємний запах від взуття, фото з вільних джерел

Влітку носіння закритого взуття без шкарпеток може призвести до сильного потовиділення, що створює сприятливі умови для розвитку грибкових інфекцій і огрубіння шкіри, особливо на п’ятах.

Тонка підошва

Взуття з тонкою підошвою, як шльопанці чи босоніжки, може бути зручним для коротких періодів часу, але довготривале носіння може призвести до болю в стопах та навіть до проблем з кістками через недостатню амортизацію під час кожного кроку.

Пам’ятайте, що здоров’я ніг — це головне. При виборі взуття завжди враховуйте не лише зовнішній вигляд, але й його вплив на ваше комфорт і здоров’я.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

35 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

37 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

38 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

49 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

50 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

52 хв. ago