Носити міні в 35+ можна: топ 5 порад від стиліста, що одягати, щоб не виглядати старою

Може здатися, що “вікова” мода — це щось про глибоку старість. Але насправді з обмеженнями в одязі через вік стикаються дівчата 30+. “Ця спідниця для тебе вже занадто коротка”, “кроп-топи — це для юних дівчат”, “навіщо тобі речі такого викликаючого кольору, ти ж уже заміжня”. Ці та інші подібні жахливі фрази чують на свою адресу безліч жінок. Однак, як пояснила персональна стилістка Альона Чорновол, вік не має жодного значення у формуванні персонального стилю.

За її словами, першочергові моменти, які слугують фундаментом стильних образів, це: ваш характер, образ життя, внутрішній стан, особливості професії, тип зовнішності і фігури, особливості статури, наявність зон корекції.

Фото: instagram.com/chornovol.alyona/

“Про вік, як бачите, зовсім не йдеться. Адже хтось сміливо носить екстраміні в 42, а для когось в 17 найкомфортніша довжина — до середини коліна, не менше. Хтось у 18 є стриманим мінімалістом, а хтось може мати бешкетний та інфантильний характер стилю у 81. Хтось у 20 має гардероб в суцільному ч/б, а для когось у 50 всіх кольорів райдуги в одному образі іноді замало. Орієнтуйтесь насамперед на себе. На власне відображення в дзеркалі. На свої відчуття від побаченого там. А вже потім згадуйте про думку суспільства і вигадані ним “норми”, — пояснила персональна стилістка Альона Чорновол.

Фото: instagram.com/chornovol.alyona/

Також Альона Чорновол дала топ 5 стильних порад, як не додати собі віку:

1. Уникайте занадто глибоких землистих відтінків кольорів у портретній зоні. Темні кольори роблять обличчя більш тьмяним. На противагу цьому, природні відтінки рожевого, бузкового, персикового, зеленого завжди освіжать ваш зовнішній вигляд.

2. Обережно ставтеся до матових структурованих верхів. Оксамитовий жакет (та ще й в темному кольорі) поглинатиме світло і підкреслюватиме недосконалості. У той час, як, до прикладу, сатин чи лакована шкіра — навпаки “підсвічуватимуть” обличчя і створюватимуть ефект сяйва.

3. Зверніть увагу на прикраси та аксесуари. Якщо вони вже віджили своє, краще замінити їх на більш актуальні. Часом саме дрібниці впливають на загальне враження від образу.

Фото: instagram.com/chornovol.alyona/
Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago