Наймодніші штани цієї осені та зими: ні, не скінні

Тренди на брюки в новому сезоні дещо змінилися – скінні пішли в минуле, джинси-балони – ще може бути, але на піку моди кілька нових моделей. Їх і розглянемо разом з британськими стилістами та українським модним експертом Кирилом Савченко.

Нинішнє відродження стилю бохо, з яким вийшла принцеса Уельська Кейт Міддлтон, диктує моду на максі, романтичні силуети, довгі чоботи та штани, що виглядають дещо неформально. Класичні брюки теж у тренді. На недавньому Венеціанському кінофестивалі Кейт Бланшетт одягла кілька брючних образів, довівши, що вони можуть бути настільки ж елегантними, як і практичними.

Подіуми теж заполонили брюки, починаючи від комбінезонів у Stella McCartney і закінчуючи широкими максі у Max Mara. Широкі брюки кольору пожухлого лісу від Marks & Spencer стали другими за популярністю серед продаж. Що ж, пара трендових штанів оновить ваш осінній гардероб й зігріє ваші ніжки. 

А обирати точно є з чого!

Що ультра модно восени 2024

Ширина XL

Насправді з наближенням осені ширина штанів стає все більшою. Спостерігається зростання популярності перебільшених об’ємів і силуетів. Суперширока штанина – найновіший стиль цього сезону. Носіть надзвичайно широкі брюки з черевиками на підборах для максимального подовження ніг. Врівноважте ширший поділ взуттям з гострим носом.

Бочка

Силует “бочка” є надзвичайно модною формою сезону!

Завдяки звуженій штанині, що вигинається від стегна, силует “бочка” є надзвичайно модною формою сезону. Ця форма є напрочуд привабливою завдяки об’ємній штанині, що створює силует із затисненою талією. Хитрість полягає в тому, щоб ризикнути виглядати кривоногим, жартують стилісти. Насправді такі штани для тих, хто прагне виглядати ультрасучасно. Скромніші бочки мають ширший поділ, щоб під нього можна було одягнути чоботи й модні манжети.

Богемний кльош

Вищезгадане відродження бохо означає повернення кльошів! А кльош, особливо з криваво-червоної або ультрамаринової тканини – буквально означає гламур. Якщо у вас в гардеробі вже є пара, струсіть з них пил і підберіть блузку та чоботи на підборах. Саме так виглядали моделі на подіумі Chloé цього сезону.

Оберіть обтічний крій із завищеною талією, щоб штани сиділи м’якше. Цей стиль тяжіє до образу сімдесятих, тож до таких штанів чудово підійдуть сучасні або вінтажні замшеві куртки, теж модні цього сезону. 

Кюлоти

Кюлоти закінчуються в нижній частині ікри.

Широкі кюлоти мають подовжений центральний шов і закінчуються в нижній частині ікри. Такі штани мають універсальну довжину 7/8. Носіть їх з лоферами, щоб візуально подовжити ноги.

Що ще носитимуть цієї осені

Прямий крій

Що стосується основ гардероба, то ви точно не помилитесь із класичною парою прямих штанів. Це штани, які доповнять будь-який стиль піджака та взуття. Не дивно, що вони постійні улюбленці жінок, хоча й особливо популярні в цьому сезоні.

Штани з принтом

Класика не означає – нудно!

Штани з анімалістичним, скажімо, леопардовим принтом – це саме те, що підбадьорить ящик комода з джемперами. Саме вони створюють стильний вигляд 1990-х років.

Звужені донизу штани

Невисокі люди можуть віддати перевагу прямій нозі, яка звужується в щиколотці. Спробуйте такі в бордовому кольорі – ідеальний колір для переходу в осінь, коли листя стає помаранчевим, а вино – червоним!

Вкорочені брюки (капрі)

Капрі були хітом літа, та зниження температури не зменшило привабливості вкорочених брюк. Стилісти радять згадати, як саме елегантно в капрі виглядала Діана принцеса Уельська, й підібрати до своїх високі чоботи.

Кому і що носити: поради українського стиліста

Експерт зі стилю Кирило Савченко пояснив, з якими ще назвами модних штанів можуть стикатися модниці, та яким типам фігури – які силуети краще обирати.

XL Wide

Це дуже широкі штани, що розширюються від стегон вниз, створюючи драматичний і сміливий вигляд.

Кому личить: найкраще підходять високим дівчатам або тим, хто хоче подовжити ноги. Також вони можуть додати об’єму стегнам, тому личать дівчатам з вузькими стегнами або фігурою “прямокутник”.

Історія: цей стиль бере натхнення з моди 1970-х, коли широкі штани (palazzo pants) були популярними серед руху хіпі.

Barrel

Такі брюки створюють легку овальну форму.

Ці штани з округлим силуетом, що мають вузький верх і розширюються донизу, часто зібрані біля щиколотки. 

Кому личить: ідеальні для дівчат з вузькими стегнами або фігурою “перевернутий трикутник”, оскільки цей силует додає об’єм на рівні стегон.

Історія: подібні штани популяризувалися в 1980-х як альтернатива класичним джинсам, але повернулись в сучасній інтерпретації.

Cold-Weather Cropped

Це вкорочені штани для холодної погоди, які мають вільний крій і трохи укорочену довжину, що дозволяє носити їх з черевиками.

Кому личить: підходять майже всім, але особливо гарні для невисоких дівчат, оскільки вкорочена довжина не робить ноги візуально коротшими. Також мають добрий вигляд на дівчатах з фігурою “груша”.

Історія: вкорочені штани популяризувалися в 1950-1960-х роках як частина спортивного стилю і повертаються кожної осені.

The Straight

Прямі штани, які мають рівну ширину від стегон донизу, створюючи стриманий і класичний силует.

Кому личить: це універсальний фасон, що пасує більшості фігур. Він збалансовує фігуру “пісочний годинник” і додає елегантності.

Історія: прямі штани – класика, яка була популярною в 1940-х і 1950-х роках і зберігає свою актуальність донині.

Bohemian Flare

Такі штани з розширенням донизу, зазвичай мають обтислі стегна і дуже широкий низ.

Кому личить: ідеальні для дівчат із фігурою “груша” або “пісочний годинник”, оскільки підкреслюють талію і збалансовують пропорції.

Історія: цей стиль популярний з 1970-х, коли був важливою частиною богемного стилю, і знову повернувся в моду.

“Всі ці фасони повторюють тренди різних десятиліть і повертають силуети, популярні раніше, в сучасному виконанні”, – додав модний експерт.

Коломієць Надія

Recent Posts

Пенсіонери опиняться за межею виживання – виплати уріжуть: “Це вимушена ситуація”

Уряд України планує скорочення бюджету на 2025 рік, що суттєво вплине на найбідніших громадян країни,…

6 хв. ago

Мобілізація чоловіків від 50 років: що змінилося в правилах призову

В Україні діє директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків віком від 50 до 60 років виключно…

15 хв. ago

Інакше НБУ вчинити не міг: Пишний вперше назвав справжні причини обвалу гривні

Національний банк України трохи більше ніж рік тому відмовився від фіксованого офіційного курсу гривні до…

24 хв. ago

Ремонтував авто 11 років: британка відсудила $151 000 у механіка-махінатора

Механік із британського міста Бекенхем Джагдживан Джаллі повинен виплатити 114 000 фунтів стерлінгів ($151 000)…

31 хв. ago

Дружина Трампа не згодна з ключовим пунктом його передвиборчої програми

Меланія Трамп виступила на захист права жінок на аборт, при тому що заборона на аборти…

42 хв. ago

Нарешті модно поїмо: Dolce & Gabbana відкрила своє перше кафе

Dolce & Gabbana відкрили своє перше кафе і воно розташувалося у Шанхаї. Це не просто…

50 хв. ago