Проїзд у транспорті може подорожчати до 25 гривень: КМДА пояснює чому

Директор Департаменту транспорту Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор заявив, що реальна собівартість проїзду в наземному транспорті столиці у 2024 році становить близько 25 гривень.

На його думку, саме такою повинна бути вартість квитка для пасажирів, адже нинішні тарифи, встановлені ще у 2018 році, вже давно стали нерентабельними і не покривають витрат на обслуговування транспорту.

Київський метрополітен. Фото: скрін youtube

Зараз проїзд у наземному транспорті Києва коштує 8 гривень для гостей міста та 6,5 гривень для власників Карти киянина, але ці тарифи не переглядалися протягом останніх п’яти років.

Руслан Кандибор наголосив, що столична влада має припинити дотувати транспортну галузь, адже це створює значне навантаження на бюджет міста. Щорічно на дотації для КП “Київський метрополітен” та КП “Київпастранс” витрачається приблизно 7 мільярдів гривень.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

На думку Кандибора, якщо підняти вартість проїзду до рівня собівартості, тобто до 24-25 гривень, Київ зможе позбутися збитків у транспортному секторі, а також отримати додаткові кошти на розвиток інфраструктури.

Чиновник підкреслив, що підвищення тарифів дозволило б використовувати зекономлені кошти на важливі проєкти, як-от будівництво нових станцій метро на Виноградарі. Зараз через дотації ці гроші спрямовуються на підтримку роботи транспорту, а не на його розвиток.

Київський метрополітен. Фото: 5 канал

Кандибор вважає, що якщо дотації скасувати, а вартість проїзду підвищити до реальних цифр, то вже за два роки столиця могла б накопичити необхідні кошти для завершення будівництва “зеленої” гілки метро, що є одним із пріоритетних проєктів для Києва.

Проте, наразі планів щодо підвищення тарифів на проїзд у столиці немає. Кандибор зазначив, що завжди підтримує ідею збільшення вартості проїзду, адже це б допомогло розвивати транспортну галузь, оновлювати рухомий склад, будувати нові мости та покращувати загальну інфраструктуру міста.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

3 секунди ago

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

2 хв. ago

Знахідка на данському пляжі приголомшила прибиральників: що викинуло на берег у рибальському селі

Прибиральники пляжу на острові Борнхольм (Данія) спершу вирішили, що знайшли гігантського морського змія. Але це…

3 хв. ago

“Не по-чоловічому”: Кадиров поскаржився, що Маск дистанційно відключив його Cybertruck

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що американський бізнесмен і засновник компанії Tesla відключив подарований йому електромобіль-пікап Cybertruck.…

4 хв. ago

Як мобілізовані “з вулиці” насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Є проблема, яку нечасто обговорюють відкрито, але вона існує: багато мобілізованих чоловіків в українській армії…

12 хв. ago

“Це реально злочин”: комбат “Вовків да Вінчі” розкритикував українські фортифікації

Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов на позивний "Філя" розкритикував українські фортифікації на передовій. Окрім природного…

14 хв. ago