Проїзд у транспорті може подорожчати до 25 гривень: КМДА пояснює чому

Директор Департаменту транспорту Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор заявив, що реальна собівартість проїзду в наземному транспорті столиці у 2024 році становить близько 25 гривень.

На його думку, саме такою повинна бути вартість квитка для пасажирів, адже нинішні тарифи, встановлені ще у 2018 році, вже давно стали нерентабельними і не покривають витрат на обслуговування транспорту.

Київський метрополітен. Фото: скрін youtube

Зараз проїзд у наземному транспорті Києва коштує 8 гривень для гостей міста та 6,5 гривень для власників Карти киянина, але ці тарифи не переглядалися протягом останніх п’яти років.

Руслан Кандибор наголосив, що столична влада має припинити дотувати транспортну галузь, адже це створює значне навантаження на бюджет міста. Щорічно на дотації для КП “Київський метрополітен” та КП “Київпастранс” витрачається приблизно 7 мільярдів гривень.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

На думку Кандибора, якщо підняти вартість проїзду до рівня собівартості, тобто до 24-25 гривень, Київ зможе позбутися збитків у транспортному секторі, а також отримати додаткові кошти на розвиток інфраструктури.

Чиновник підкреслив, що підвищення тарифів дозволило б використовувати зекономлені кошти на важливі проєкти, як-от будівництво нових станцій метро на Виноградарі. Зараз через дотації ці гроші спрямовуються на підтримку роботи транспорту, а не на його розвиток.

Київський метрополітен. Фото: 5 канал

Кандибор вважає, що якщо дотації скасувати, а вартість проїзду підвищити до реальних цифр, то вже за два роки столиця могла б накопичити необхідні кошти для завершення будівництва “зеленої” гілки метро, що є одним із пріоритетних проєктів для Києва.

Проте, наразі планів щодо підвищення тарифів на проїзд у столиці немає. Кандибор зазначив, що завжди підтримує ідею збільшення вартості проїзду, адже це б допомогло розвивати транспортну галузь, оновлювати рухомий склад, будувати нові мости та покращувати загальну інфраструктуру міста.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

20 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

29 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

36 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

41 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

48 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

58 хв. ago