У Києві смог і пилюка: в Міндовкілля пояснили, що сталося

Причиною задимлення на Київщині є пожежі в екосистемах. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Зазначається, що зараз у столиці спостерігається задимлення, причиною якого є пожежі в екосистемах Київщини. За даними моніторингових постів місцевої влади та громадських організацій, наразі спостерігається середній рівень забрудненості повітря:

“Станом на 7 ранку локалізовано сім випадків пожеж на загальній площі 1,25 га у Вищедубечанській філії ДП “Ліси України” на Київщині. О 10 ранку локалізовано нове загоряння на площі 1,1 га. Наразі ситуація знаходиться під контролем лісівників”.

У свою чергу за інформацією Гідрометцентру до України заходять вітрові потоки з Каспійської низовини, де триває пилова буря і високе запилення повітря. Цей дрібний пил осідає у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

“Така ситуація утримається попередньо до п’ятниці, коли напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний. Пил потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві прогнозують, що на територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.

Екологи радять за можливості не перебувати на відкритому повітрі, особливо під час періодів інтенсивного диму, тримати вікна та двері зачиненими, пити багато води, використовувати маску або респіратор, а також очищувачі повітря та робити вологе прибирання приміщень:

“Особливу увагу на ці поради мають звернути люди із захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем”.

Романчук Микола

Recent Posts

Зробила фурор у мережі: молода бабуся поділилася своїми секретами краси (фото)

Одна жінка з Тяньцзіня (Китай) стала вірусною в соціальних мережах після того, як виклала в…

5 хв. ago

Членство України в НАТО: The Economist запропонувало рішення для вступу “вже зараз”

Якщо Україні та її західним союзникам судилося виграти війну, необхідно знайти мужність визнати, що зараз…

14 хв. ago

Платіжка за комуналку може зрости до 5000-5500 гривень

Експерт із комунальних послуг Олег Попенко вважає, що простих українців можна було б позбавити підвищення…

22 хв. ago

Українські системи РЕБ тепер “збивають” “Шахеди”: Сергій Флеш пояснив, як це можливо

Сили оборони України почали застосовувати засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) для відбиття атак ударних безпілотних апаратів "Шахед",…

33 хв. ago

Пенсіонери отримають потужну фінансову підтримку: таких грошей ще не бачили

Починаючи з середини жовтня, у дев'яти регіонах України стартує спеціальна ініціатива підтримки для надання допомоги…

42 хв. ago

Гроші не скінчаться: Росія забезпечена на роки війни, стверджує Гетманцев

Не варто сподіватися на економічне падіння Росії як засіб завершення війни. Голова податкового комітету, Данило…

50 хв. ago