Росіяни планують удар ракетами “Циркон“ по Київській ГЕС, щоб затопити українську столицю

Після ударів росіян по дніпровських електростанціях кияни побоюються, що наступна атака може бути на Київську ГЕС. У Мережі з’явилася інформація, що у разі руйнування греблі у Вишгороді, потік води може знести кілька районів столиці.

Розташовані на Дніпрі електростанції справді стали цілями останніх атак російських терористів. В умовах нульової реакції світової спільноти вони б’ють по об’єктах, руйнація яких може загрожувати десяткам тисяч мирних жителів та техногенними катастрофами для цілих регіонів.

Водночас ворог запускає ІПСО про те, що наступною метою може стати головна гребля Києва. Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко не виключив, що російські ракети можуть пошкодити затвори на Київській греблі.

Він зазначив, що вчені НАН України зробили теоретичні розрахунки можливих підтоплень у разі неконтрольованого скидання води із Київського водосховища. На їхню думку, постраждають Русанівські та Воскресенські сади, Гідропарк, урочище Горбачиха та низка інших прибережних територій.

“Тому не вірте жодним фейкам, що Оболонський район Києва за 3 хвилини накриє 4-метрова хвиля, а ще за дві хвилини вода дістанеться Троєщини, а потім буде в центрі Києва. Це неправда. Це вороже ІПСО. Спроби нас залякати та посіяти паніку “, – заспокоїв киян голова КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, Київ сьогодні одне з найзахищеніших з погляду ППО та ПРО місць на планеті. А гребля Київської ГЕС здатна витримати навіть ядерний удар.

“Дамба Київського моря – величезна маса бетону, вона дуже стійка. Тому навіть пряме влучання сучасних потужних ракет типу “Циркон”, з бойовою частиною в 1 чи 1,5 тонни не повинно призвести до руйнування споруди та прориву води”, – заявив директор АІЦ “Інститут міста” Олександр Сергієнко.

Нагадаємо, навіть гіперзвукові ракети “Циркон” під час удару ними по Києву наше ППО зуміло перехопити. До того ж їхня бойова частина виявилася значно меншою за ту, якій загрожував світові російський диктатор Володимир Путін.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чи може поліція доправляти ухилянтів до ТЦК – адвокат пояснив повноваження правоохоронців

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Адвокат Роман Сімутін пояснив, чи…

1 хв. ago

У Києві знову плануються відключення світла: як працюватимуть графіки

Ввечері 20 травня у Києві очікуються стабілізаційні відключення світла. Графіки повинні працювати з 18:00. Про це повідомив гендиректор компанії YASNO…

8 хв. ago

Принц Гаррі та Меган Маркл відзначили річницю весілля: як пару привітала королівська родина

19 травня принц Гаррі та Меган Маркл відзначили шосту річницю спільного життя. Але жодних публічних привітань з…

20 хв. ago

Названо документи, які потрібні військовозобов’язаним для сервісних центрів МВС після 18 травня

Після набрання чинності 18 травня 2024 року закону про мобілізацію та військовий облік у роботі…

29 хв. ago

“Кінь про ішака все пояснив”: Великий з “Квартал 95” висміяв Лаврова у новій пародії

Популярний український комік, пародист та зірка "Квартал 95" Юрій Великий, який раніше пародував Зеленського у…

40 хв. ago

Обійдуться без США: у Китаї знайшли заміну американським чипам для комп’ютерів

Китайська компанія Huawei використовує власні чіпи замість західних процесорів 12-го покоління. Комп'ютери моделі Qingyun W515x…

49 хв. ago