Стало відомо, коли запустять рух новою розв’язкою на Оболоні в Києві

Рух розв’язкою на перетині вулиць Богатирської та Полярної запустять у травні. За планами “Київавтодору”, проїзд новою естакадою буде готовий до Дня Києва. А остаточно проєкт буде завершений аж у вересні цього року.

Про строки здачі нової розв’язки повідомив гендиректор КП “Київавтодор” Олександр Федоренко в інтерв’ю “Вечірньому Києву”. За його словами, розв’язку відкриють для транспорту орієнтовно до Дня Києва, а остаточно споруду завершать напочатку осені. Сьогодні на проєкті триває заливка монолітної плити естакади: будівельники вже влаштували 125-метрову монолітну плиту шляхопроводу й використали на це майже 900 кубометрів бетону, кажуть у підрядній організації “Автомагістраль Південь”.

“Останні два дні у Києві погода дозволяє проводити роботи, але спеціальний „зимовий“ бетон HOT дає можливість працювати навіть у морози. Суміш набирає міцність при температурі до -7 градусів без додаткового обігріву. Наразі за допомогою датчиків наші фахівці моніторять, як змінюються характеристики бетону”, — розповіли у “Автомагістралі Південь”.

За словами будівельників, найближчим часом вони планують укладати гідроізоляцію під монолітними тротуарами, облаштовуватимуть самі хідники, зводитимуть підпірні стіни, перекладатимуть комунікації та завершать дощову каналізацію. Після запуску руху автівками та пішим хідником займуться іншими елементами.

“Перейдемо до другого етапу — розворотних півкілець. Побудувати їх одночасно з основним проїздом неможливо, адже це заблокує рух транспорту”, — підтвердили строки у компанії-підрядника.

Нагадаємо, що передбачено влаштувати розв’язку — неповний лист конюшини, тротуари для пішоходів з врахуванням інклюзивних потреб, велодоріжки, підземний перехід та благоустрій території. 125-метровий шляхопровід матиме 6 смуг руху. Він є частиною транспортної розв’язки довжиною 600 метрів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Огляд найдешевших країн для туристів: куди податися з малим бюджетом

В умовах зростаючих витрат на подорожі, багато хто вважає вартість авіаперельотів головною перепоною на шляху…

9 хв. ago

Ізраїль завдав серію авіаударів по південних районах Бейрута (відео)

У суботу, 6 жовтня, ізраїльські військові завдали п'ять авіаударів по південних околицях Бейрута. Офіційні ліванські…

18 хв. ago

Платити за труби доведеться навіть без опалення: чому так

Багато українців стикаються з неочікуваними витратами в своїх комунальних рахунках, і одним із найбільш дивних…

27 хв. ago

У Києві помітили багатоповерхівку, яка пливе Дніпром: хто дав дозвіл на “мандрівку”

Вдень 5 жовтня у Києві помітили незвичайну картину. По  Дніпру у межах столиці пливла багатоповерхівка. Ті, хто…

36 хв. ago

Чоловіки можуть видихнути: штраф за ВЛК скасують – кого торкнеться

Як правило, проходження військово-лікарської комісії є актуальним для військовозобов'язаних громадян, але не завжди це обов'язково…

47 хв. ago

Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимою смаколик

Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам…

56 хв. ago