Киян шокувала велетенська черга до лікарні: що сталося

В Києві помітили велетенську чергу до поліклініки в Дарницькому районі. До медичного закладу на вулиці Вербицького, 5 від самого ранку зібралася велетенська черга з пацієнтів – декілька десятків людей стояли в черзі аж на вулиці.

Очевидці стверджують, що такий “квест” відбувається раз на місяць. Мовляв, хто встиг, той і потрапить до лікаря, а хто не встиг, той “штурмуватиме” якусь іншу поліклініку, щоб здати свої аналізи.

Мешканці столиці додають, що кількість людей у лікарні все збільшується, а на обробці записів працює лише одна людина. Громадяни обурюються та нарікають на такі реформи в медицині.

Що відбувається в медичному закладі та чому виникла така величезна черга.

Що кажуть медики

Медики пояснюють, що на Вербицького, 5 в одному приміщенні розташовані два заклади – поліклініка та медичний заклад первинної медицини.

“Ми не можемо контролювати чергу, яка заходить до приміщення, бо там не лише наші пацієнти, а й пацієнти до “первинки”. Зранку відбувається забір аналізів у первинки та запис до лікарів-спеціалістів у нас. Тож ці два потоки відвідувачів збираються в один. Чому саме сьогодні виникли такі великі черги, зараз сказати важко. До нас їдуть люди зі всього Києва, не лише мешканці Дарницького району”, – пояснила Віра Савченко, начальниця з медичної частини консультативно-діагностичного центру №1 Дарницького району.

Їдуть пацієнти з усього міста

Вона додає, що дійсно до них їдуть пацієнти з різних районів столиці.

“Якщо у людини виписане електронне направлення, то вона має право звернутися до будь-якого медичного закладу. А оскільки самостійний запис через систему Helsi можливий лише на два тижні, то виникає проблема записатися самостійно, і запис відбувається вже безпосередньо через реєстратуру закладу, що може створювати додаткові черги. Тому ми намагаємося вирішити це питання через керівництво Helsi, щоб люди могли зробити це самостійно і не стояли в чергах”, – пояснює Віра Савченко.

Медикиня додає, що в понеділок скупчення людей більше, ніж зазвичай, а цього понеділка наплив пацієнтів і справді був дуже великим.

“Пацієнти мають по п’ять і більше направлень на консультації, що також значно збільшує час для проведення електронного запису реєстратором у лікарні. В закладі діє електронний запис на обстеження до вузьких фахівців з можливістю записатися як самостійно пацієнту через Helsi, так і через лікаря або через реєстратуру”, – додає Віра Савченко.

Як уникнути черг?

На запитання, що потрібно зробити, щоб таких черг не було, фахівець зазначає таке:

“Будемо детально розбиратися. Якщо скупчення людей на вході до лікарні пов’язане винятково з нашим закладом – будемо терміново вирішувати це питання та вносити корективи в роботу”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як правильно вирощувати зелень на підвіконні: корисні поради

Вирощування зелені на підвіконні - це чудовий спосіб мати свіжі трави та овочі під рукою…

3 хв. ago

У Міноборони розкрили подробиці про QR-код замість військового квитка

У застосунку "Резерв+" з'явиться можливість згенерувати QR-код, який має таку ж юридичну силу, як і…

14 хв. ago

Литва готова негайно повернути військових в Україну: назвали єдину умову

Литва готова негайно повернути в Україну своїх інструкторів, якщо буде створено відповідну коаліцію.

34 хв. ago

У Києві сьогодні відключатимуть світло

У вівторок, 21 травня, протягом всього дня застосовуватимуться графіки погодинних відключень електроенергії – мешканців Києва попередили про…

42 хв. ago

У Путіна заявили про захоплення Білогорівки: у DeepState пояснили, що відбувається

Міністерство оборони Росії бреше про окупацію селища Білогорівка, розташованого на кордоні Луганської та Донецької областей.

46 хв. ago

Стало відомо, через що розбився гелікоптер президента Ірану

Причиною падіння вертольота, на борту якого був президент Ірану Ібрагім Раїсі , могла бути технічна несправність.

1 годину ago