Загадковий Київ: ТОП-6 місць для прогулянки

Київ приховує багато таємниць та місць, які викликають захоплення й інтригують місцевих жителів та туристів. Експерт підібрав найбільш загадкові куточки міста.

Ось ТОП-6 місць, які ви обов’язково маєте відвідати, щоб відчути дух таємниці столиці:

  1. Андріївський узвіз: Це старовинна вулиця, яка відома своєю атмосферою та багатою історією. Чудове місце для прогулянок та відчуття духу минулого.
  2. Печерська лавра: Це одне з найстаріших та найбільш визначних місць у Києві, яке включає в себе десятки церков та печер. Лавра має величезну історичну та релігійну цінність.
  3. Будинок з химерами: Це чудернацька будівля, яку спроектував відомий архітектор Владислав Городецький. Вона відома своєю незвичайною архітектурою та загадковими фігурами створінь на фасаді.
  4. Золоті ворота: Це реконструйована історична пам’ятка, яка символізує відновлення Київської Русі. Вона розташована на місці історичних Золотих воріт, які були знищені у XVIII столітті.
  5. Міхайлівський золотоверхий монастир: Цей монастир є однією з головних пам’яток Києва та відомий своєю красою та духовною атмосферою.
  6. Парк Феофанія: Це культурно-історичний заповідник зі старовинними церквами, палацами та парком, що відомий своєю природною красою та спокоєм.

Ці місця не лише приховують багату історію, але й створюють особливу атмосферу та запрошують до подорожі у світ таємниць старовинного Києва.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago