Марнотратство під час війни: Кличко потрапив під роздачу киян

У Києві до Дня міста відбулося відкриття нового пішохідного моста з Оболонської набережної на Оболонський острів. Очікування щодо цієї архітектурної споруди були великі, проте разом з радістю з’явилися й хвилі обурення серед киян. Обговорення викликало не лише витрата значних коштів на будівництво мосту, а й супутні проєкти, такі як благоустрій парку.

Що відомо про відкриття нового мосту

Нову архітектурну споруду почали будувати ще у 2020 році. Фінансування відбувалося за кошти меценатських коштів, зокрема, від бенефіціарки будівельної компанії Stolitsa Group Владислави Молчанової.

Однак з початком повномасштабної війни процес будівництва тимчасово припинився. Каркаси мосту були готові до 2022 року, але їх не встановлювали, бо чекали на монтаж останньої опори.

Цікаво, що метал для мосту було вироблено на “Азовсталі”. Конструкції вдалося вивезти за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення.

Чим не задоволені українці

Новий міст створює туристичний маршрут, який об’єднує набережну, парк “Наталка” і новий пляж на острові. Вартість мосту становить сотні мільйонів гривень, а фінансування походить з різних джерел:

  • Метрополії Великого Парижа;
  • уряду Тайваню;
  • приватної інвесторки Владислави Молчанової;
  • частково з міського бюджету.

Такий розподіл коштів, здається, мав забезпечити успішне завершення проєкту. Проте, меценати не забезпечили достатньо коштів для завершення робіт, тому у квітні Оболонська районна державна адміністрація провела тендер на 20 мільйонів гривень для добудови мосту.

З міського бюджету було виділено 200 мільйонів гривень на додаткові роботи:

  • 26,4 мільйона гривень на будівництво технічного мосту з іншого боку острова;
  • 173,6 мільйона гривень на благоустрій острова.

Тому на сторінці “Пасажири Києва” у Facebook з’явилася публікація щодо недоцільності використання коштів. При цьому зазначили, що мешканці столиці стали головними меценатами нового проєкту мера Віталія Кличка на Оболоні.

Один з головних аргументів обурення полягає в тому, що витрати на міст є марнотратними в умовах війни, коли бюджет міста міг би бути спрямований на більш суттєві потреби, зокрема, розвиток громадського транспорту.

“Реальні витрати на розважальний комплекс в 10 разів перевищують кошти, виділені меценатами на міст”, – зазначається в повідомлені “Пасажири Києва”.

До того ж висловлюється незадоволення тим, що гроші мешканців столиці, у вигляді податків, використовуються на такі проєкти, які, на їхню думку, є менш пріоритетними у поточній ситуації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безугла розкритикувала Сирського і написала на нього заяву в ДБР (скріншоти)

Народна депутатка України, членкиня фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань…

24 хв. ago

Українцям назвали шість категорій, кому не потрібно оновлювати дані у ТЦК

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, визначено шість…

30 хв. ago

Відома українська гумористка обурила жартом про «тупеньких дітей»

Відома українська гумориста Лєра Мандзюк обурила невдалим жартом про «тупеньких дітей» і нарвалася на різку…

32 хв. ago

Пік спеки ще не пройдено: синоптик розповів, яким буде початок липня в Україні

Після надзвичайно спекотного завершення червня погода в Україні місцями стане трохи прохолоднішою. На це вплинуть дощі, які…

34 хв. ago

Понад 8500 грн, і це тільки за світло: взимку українці можуть залишитися без штанів через платіжки

В Україні з 1 липня не зміниться вартість електроенергії. При цьому у липні українці платитимуть за електроенергію,…

1 годину ago

На борту було 10 людей: в Росії розбився черговий гелікоптер, що відомо

В Росії розбився черговий гелікоптер. У неділю, 30 червня, у Бодайбінському районі Іркутської області Росії здійснив…

1 годину ago