Найкращий бізнес у Києві: поліцейських викрили на створенні фейкового штрафмайданчика

Детективи ДБР викрили кількох співробітників київського Управління патрульної поліції на створенні незаконного спецмайданчика для евакуації автомобілів. Туди звозили автівки, які були неправильно припарковані на вулицях у середмісті столиці. Їхні власники оплачували послуги із доставки транспорту та тимчасового зберігання і повернення, а також штрафи – з усього обсягу сум, ймовірно, лише останні потрапляли до бюджету.

Про організацію бізнесу патрульних поліцейських та представників транспортної компанії у Києві стало відомо з рішення Солом’янського райсуду у одній із кримінальних справ. Саме у цьому районі розміщувався фейковий “штрафмайданчик”, куди доставлялися автівки. Бізнес полягав у збиранні оплати за доставку на “місце зберігання”, саму парковку, а також вартість повернення автомобілів.

Досудове слідство вважає, що співробітники Управління патрульної поліції у місті Київ передавали своїм спільникам (представникам транспортної компанії) через месенджери Telegram та WhatsApp інформацію про конкретні автомобілі та їх власників. Автівки “евакуювали” та доставляли на підставний майданчик, де вони чекали, доки їхні власники не викуплять їх з вимушеного “полону”.

Як довго в українській столиці функціонував підпільний штрафмайданчик для автомобілів – не уточнюється. За версією досудового слідства, поліцейські повідомляли своїм спільникам інформацію про автомобілі та їх власників у 2022-2023 роках.

Ольга Степанова

Recent Posts

Паста доктора Амосова: як правильно готувати суміш-панацеєю від усіх хвороб

У періоди, коли ми частіше стикаємося з інфекціями та застудами, добре дбати про свій імунітет,…

59 секунд ago

Що загрожує ухилянтам, які звертались до “мільйонерки” та голови МСЕК Хмельниччини

Ухилянтам, які користувались послугами затриманої голови МСЕК Хмельниччини Тетяни Крупи може загрожувати до 5 років ув'язнення. Зараз…

11 хв. ago

Смерть, яка не знає міри: вчені розповіли про зв’язок популярних напоїв із розвитком раку

Вживання алкоголю здавна асоціюється з соціальними зв'язками і розслабленням, і багато хто колись вважав, що…

18 хв. ago

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

22 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

45 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

58 хв. ago