Найкращий бізнес у Києві: поліцейських викрили на створенні фейкового штрафмайданчика

Детективи ДБР викрили кількох співробітників київського Управління патрульної поліції на створенні незаконного спецмайданчика для евакуації автомобілів. Туди звозили автівки, які були неправильно припарковані на вулицях у середмісті столиці. Їхні власники оплачували послуги із доставки транспорту та тимчасового зберігання і повернення, а також штрафи – з усього обсягу сум, ймовірно, лише останні потрапляли до бюджету.

Про організацію бізнесу патрульних поліцейських та представників транспортної компанії у Києві стало відомо з рішення Солом’янського райсуду у одній із кримінальних справ. Саме у цьому районі розміщувався фейковий “штрафмайданчик”, куди доставлялися автівки. Бізнес полягав у збиранні оплати за доставку на “місце зберігання”, саму парковку, а також вартість повернення автомобілів.

Досудове слідство вважає, що співробітники Управління патрульної поліції у місті Київ передавали своїм спільникам (представникам транспортної компанії) через месенджери Telegram та WhatsApp інформацію про конкретні автомобілі та їх власників. Автівки “евакуювали” та доставляли на підставний майданчик, де вони чекали, доки їхні власники не викуплять їх з вимушеного “полону”.

Як довго в українській столиці функціонував підпільний штрафмайданчик для автомобілів – не уточнюється. За версією досудового слідства, поліцейські повідомляли своїм спільникам інформацію про автомобілі та їх власників у 2022-2023 роках.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не лише надійні: топ-4 доступних вживаних авто з крутими функціями

Купівля вживаного авто – це чудовий спосіб зекономити. Однак до цього потрібно підходити з великою відповідальністю, адже…

3 хв. ago

Білий не виходить із моди: круті ідеї манікюру, якому позаздрять подруги (фото)

Звісно, літо – ідеальний час для яскравих нейл-дизайнів. Ми вже багато разів пропонували вам цікаві…

9 хв. ago

Важливо знати тим, хто служить у тилу: які виплати належать військовим у липні

Триває третій рік повномасштабної війни Росії в Україні. Не дивно, що у 2024 році на…

16 хв. ago

Українців будуть карати за російську музику: в Раді пропонують астрономічні штрафи

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує запровадження штрафів за прослуховування російської музики в громадських місцях.…

27 хв. ago

Як врятувати від спеки своїх котів, собак та інших улюбленців: топ-5 порад експерта

Спекотного літа тваринам не потрібен одяг, для прогулянок краще вибирати ранкові або вечірні години. Також важливо…

49 хв. ago

Як вимикатимуть світло 1 липня: в Укренерго опублікували графіки

Графіки відключень світла у понеділок, 1 липня, діятимуть по всій Україні з 00:00 до 24:00. Заходи обмеження…

53 хв. ago