Кокаїну на $250 тис: поліція Києва ліквідувала наркоугруповання

Правоохоронці викрили та затримали двох мешканців Києва, які організували канал постачання наркотичного засобу (кокаїну) з Європейського Союзу до України, а потім реалізовували “товар” гуртовими партіями під час особистих зустрічей із замовниками, які надалі забезпечували збут по території країни у роздріб. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

“Організував збут кокаїну в особливо великих розмірах 36-річний житель столиці, залучивши до протиправної діяльності 30-річну знайому. Після отримання від спільників з-за кордону партії наркотиків, зловмисники забезпечували їх подальший продаж довіреному колу осіб”, — йдеться у повідомленні.

Такий бізнес приносив ділкам понад 12 мільйонів гривень щомісячно.

“За результатами слідчих дій вилучено кілограм кокаїну, орієнтовна вартість якого за цінами “чорного” ринку сягає понад 250 тисяч доларів, чорнові записи, електронні ваги, а також два автомобілі. Все вилучене скеровано на проведення відповідних експертних досліджень”, — повідомили в Нацполіції.

Правоохоронці затримали наркоторговців у Києві
Правоохоронці затримали наркоторговців у Києві
Правоохоронці затримали наркоторговців у Києві

Наразі обоє фігурантів перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тим часом в Амстердамі хочуть узаконити продаж і вживання кокаїну. Влада вважає, що у такий спосіб вдасться зірвати діяльність злочинних картелів, які отримують мільярдні прибутки від продажу наркотику, заявила пані мер міста Фемке Халсема в інтерв’ю газеті Het Financieele Dagblad.

Ольга Степанова

Recent Posts

Що одягти на випускний 2024: 5 трендових варіантів одягу

Навчальний рік доходить до кінця, а це значить, що через лічені тижні в усіх школах…

4 хв. ago

В Україні хочуть створити альтернативу “Телеграму”: що відомо

Україні варто зробити свою альтернативу "Телеграму", наприклад, на базі застосунку "Дія". Про це заявив аналітик громадської організації…

13 хв. ago

Пальне за “бронь”: яку схему вигадав представник ТЦК в Одесі

На Одещині викрили працівника одного з ТЦК, який за видачу довідки про відстрочку від мобілізації,…

25 хв. ago

В центрі Києва перекриють рух транспорту: в чому причина

У центральній частині Києва, 14 та 15 травня, можливі обмеження дорожнього руху у зв'язку з…

33 хв. ago

Економіст керує армією: NYT розкрила, які завдання поставили перед новим міністром оборони РФ

Для Володимира Путіна призначення нового міністра оборони є новим будівельним матеріалом для ведення тривалої війни. Економіст Андрій…

45 хв. ago

Літаки F-16 будуть у повітрі над Україною протягом місяця: гучна заява прем’єра Данії

Перші багатоцільові винищувачі F-16 з’являться в Україні протягом найближчого місяця. Їх передасть Данія. Про це заявила премʼєр-міністр…

52 хв. ago