Метро, мости, транспорт… Нардеп розказав, з чого почнеться перевірка Кличка

Перевірка столичного мера Віталія Кличка почнеться з перевірки мостів та шляхопроводів Києва, які перебувають в аварійному стані і про що очільник міста багато разів говорив. 

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою України та місцевого самоврядування Віталій Безгін.

«Просто нам треба зрозуміти фактаж. Є кілька моментів, які нас турбують і потенційно можуть мати ознаки бездіяльності. Це питання мостів, шляхопроводів, які перебувають в аварійному стані, про що всі знають і про що сам мер публічно неодноразово заявляв. У той же час на це заплющуються очі й натомість витрачаються кошти на якісь незрозумілі речі», – зазначив він.

Безгін також припустив, що у разі, якщо щось станеться з одним із київських мостів, це буде стосуватися не тільки життя та безпеки громадян, а й взагалі обороноздатності. Він додав, що перевірки торкнуться і питання планування фортифікаційних споруд.

«Наскільки я знаю, колеги за комітетом зверталися до пана Кличка щодо загального планування ще в березні 2022 року, але він повністю проігнорував ці звернення. Тому будемо розбиратися, зараз я не збираюсь нікого звинувачувати», – зазначив депутат.

Віталій Безгін наголосив, що у столиці та в системі управління містом є проблеми, та додав, що наслідком діяльності комісії стане зміна парламентом законодавства. Готові рішення, за його словами, пропонуватимуться Київській міській владі.

Нагадаємо, Верховна Рада створила Тимчасову спеціальну комісію з питань дослідження ефективності роботи органів публічної влади Києва як столиці України під час воєнного стану. 

До ТСК увійшли вісім представників від «Слуг народу»: Віталій Безгін, який був ініціатором створення комісії та очолив її, Олександр Аліксійчук, Ганна Бондар, Роман Грищук, Олександр Літвінов, Олександр Маріковський, Олена Мошенець та Олександр Савченко. Заступником голови став Роман Лозинський з «Голосу».

Зазначимо, столичні міст Метро та міст Патона перебувають в аварійному стані. 

Із 8 грудня частина станцій синьої гілки метро – від Либідської до Теремків – перестала працювати. Там розгерметизувався тунель, через що частину підземки підтопило. КМДА повідомляла, що метро на цьому відрізку не працюватиме шість місяців.

Ольга Степанова

Recent Posts

Завелике взуття? Ось, що зробити, щоб не купувати нове

Придбати омріяне взуття, яке виявилося більшим за потрібний розмір - прикра ситуація, яка траплялася з…

7 хв. ago

Підвищення тарифів на світло: Мінфін офіційно попередив українців

Оновлений Меморандум МВФ за результатом пʼятого перегляду програми Extended Fund Facility (EFF) не включає зобовʼязань…

19 хв. ago

Український продюсер отримав вирок у Росії: у чому його звинувачують

Басманний суд Москви засудив українського режисера і продюсера Олександра Роднянського до 8,5 років колонії у…

28 хв. ago

Дивовижний факт: що буде, якщо їсти квашену капусту щодня

З наближенням холодів квашена капуста стає улюбленими ласощами багатьох. Крім приємного смаку, вона має численні…

49 хв. ago

Податківиця-депутатка з Рівного позичила майже 3 мільйони гривень у 12-річного сина

Очільниця податкової на Сумщині взяла в борг майже 3 мільйони гривень у свого 12-річного сина.…

60 хв. ago

Сусід подав до суду на подружжя через півня: до чого тут пернатий

У Франції розлючений чоловік подав до суду на пару через гучне кукурікання їхнього півня. Про…

1 годину ago