У Голосіївському ТЦК знущалися з киян і погрожували відправкою на передову

У Голосіївському ТЦК знущалися з киян, погрожуючи відправкою “на посадку”. Негативними враженнями діляться мешканці району у соцмережах після того, як напередодні ДБР затримала трьох посадовців районного ТЦК та трьох цивільних, які організували схему з незаконного ухилення від мобілізації. Кажуть: агресивна поведінка була властива співробітникам саме цього Центру комплектування.

Своїми враженнями від минулорічного ще спілкування зі співробітниками Голосіївського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки поділився у Facebook киянин Олег Макс. Він розповів, що мав неприємний досвід від комунікації з майором, який кричав на нього просто у кабінеті.

“Серед тіпів майор. Взимку минулого року він порвав моє відношення в кабінеті і кричав: “Ти у мене на посадку поїдеш”. Сьогодні моя душа солодко – спокійна. А ще, помню, думав: “Ну він певно з бойових, контужений, може після поранення, тому такий агресивний”. А воно он як”, – зазначив Олег Макс у дописі.

Киянин нагадав, що нинішня операція правоохоронців, що заарештували посадовців ТЦК Голосіївського району, вже не перша. За його словами, станом на 2023 рік обидва попередні керівники районної установи перебували у СІЗО з аналогічних причин.

А політолог Олексій Голобуцький зазначає, що сума у 1,2 млн доларів, вилучена в посадовців, не є релевантною. По-перше, з огляду на озвучену таксу, що діяла у районі для ухилянтів, і, по-друге, на озвучену кількість військовозобов’язаних, яким “допомагали” посадовці Голосіївського ТЦК.

“Чиста арифметика: допомогли ухилитись від мобілізації більше, ніж 3 тисячам чоловіків. Плюс 8500 доларів з кожного за допомогу з постановкою на облік, видачею тимчасових посвідчень і внесенням відповідних відомостей до реєстру. В підсумку здобутків має бути десь на 25 млн доларів”, – зазначає політолог, додавши, що вилучені 1,2 млн доларів та 11 автівок бізнес-класу ще на 1,5 млн – це лише мізерна частина від статків співробітників.

Також Голобуцький масштабував ситуацію у Голосіївському районі на все місто. Каже: у столиці 10 районів, і, якщо помножити “виторг” на десять, вийде чверть мільярда доларів “гешефту на мобілізації”.

“Це величезна для нашої країни сума. Жодні наркотики не порівнянні з таким прибутком, жоден бізнес навіть близько не такий вигідний, навіть з махінаціями на державних тендерах. А як це все масштабувати на країну, то взагалі хочеться хіба тихо прикопатись десь під патріотичною калиною”, – написав Олексій Голобуцький.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Під Москвою з’явилася потужна біолабораторія: WP показав фото

Існує багато доказів того, що Росія застосовує проти ЗСУ на фронті хімічну зброю. Однак цілком можливо,…

9 хв. ago

Жінка, яку ґвалтували понад 10 років, виступила з потужною промовою в суді

Жизель Пеліко, француженка, колишнього чоловіка якої судять за наркотики та її зґвалтування, коли вони були у…

18 хв. ago

Нам не можна втратити Селидове, – Світан сказав, що відбувається на цьому напрямку

Російським військам вдається просуватися у напрямку Селидового, що розташоване у Покровському районі на Донеччині. Вже…

26 хв. ago

Чоловік прожив глибоко в лісі понад 50 років: як він облаштувався

Коли ми думаємо про втечу від шаленого ритму сучасного світу, більшість з нас уявляє собі…

36 хв. ago

6 деталей в одязі легко видають самотню і нещасну жінку

У світі моди деталі відіграють ключову роль, і саме вони можуть розповісти про внутрішній стан…

45 хв. ago

Уряд схвалив новий вид виплат для переселенців: хто може отримати гроші

Кабінет міністрів схвалив експериментальний проєкт надання субсидії внутрішньо переміщеним особам на оплату вартості оренди житла,…

53 хв. ago