У Голосіївському ТЦК знущалися з киян і погрожували відправкою на передову

У Голосіївському ТЦК знущалися з киян, погрожуючи відправкою “на посадку”. Негативними враженнями діляться мешканці району у соцмережах після того, як напередодні ДБР затримала трьох посадовців районного ТЦК та трьох цивільних, які організували схему з незаконного ухилення від мобілізації. Кажуть: агресивна поведінка була властива співробітникам саме цього Центру комплектування.

Своїми враженнями від минулорічного ще спілкування зі співробітниками Голосіївського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки поділився у Facebook киянин Олег Макс. Він розповів, що мав неприємний досвід від комунікації з майором, який кричав на нього просто у кабінеті.

“Серед тіпів майор. Взимку минулого року він порвав моє відношення в кабінеті і кричав: “Ти у мене на посадку поїдеш”. Сьогодні моя душа солодко – спокійна. А ще, помню, думав: “Ну він певно з бойових, контужений, може після поранення, тому такий агресивний”. А воно он як”, – зазначив Олег Макс у дописі.

Киянин нагадав, що нинішня операція правоохоронців, що заарештували посадовців ТЦК Голосіївського району, вже не перша. За його словами, станом на 2023 рік обидва попередні керівники районної установи перебували у СІЗО з аналогічних причин.

А політолог Олексій Голобуцький зазначає, що сума у 1,2 млн доларів, вилучена в посадовців, не є релевантною. По-перше, з огляду на озвучену таксу, що діяла у районі для ухилянтів, і, по-друге, на озвучену кількість військовозобов’язаних, яким “допомагали” посадовці Голосіївського ТЦК.

“Чиста арифметика: допомогли ухилитись від мобілізації більше, ніж 3 тисячам чоловіків. Плюс 8500 доларів з кожного за допомогу з постановкою на облік, видачею тимчасових посвідчень і внесенням відповідних відомостей до реєстру. В підсумку здобутків має бути десь на 25 млн доларів”, – зазначає політолог, додавши, що вилучені 1,2 млн доларів та 11 автівок бізнес-класу ще на 1,5 млн – це лише мізерна частина від статків співробітників.

Також Голобуцький масштабував ситуацію у Голосіївському районі на все місто. Каже: у столиці 10 районів, і, якщо помножити “виторг” на десять, вийде чверть мільярда доларів “гешефту на мобілізації”.

“Це величезна для нашої країни сума. Жодні наркотики не порівнянні з таким прибутком, жоден бізнес навіть близько не такий вигідний, навіть з махінаціями на державних тендерах. А як це все масштабувати на країну, то взагалі хочеться хіба тихо прикопатись десь під патріотичною калиною”, – написав Олексій Голобуцький.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

ВПО масово позбавляють виплат: що кажуть у Кабміні та Верховній Раді

Скасування виплат у 2-3 тисячі гривень внутрішньо переміщеним особам (ВПО) вдарило по півтора мільйона втікачів від війни.…

7 хв. ago

Податкова служба почала перевіряти дропів та нарахувати їм виплату податків

Люди, які заробляють на транзиті коштів через свої рахунки, повинні сплачувати податок на доходи фізичних осіб за…

16 хв. ago

Молдова готова стати троянським конем Путіна в Європі, – Newsweek

Референдум у Молдові щодо членства в ЄС опинився на межі провалу, проте все ж більшість виборців…

24 хв. ago

А ось це несподівано: ціни на пальне обвалилися – скільки коштує бензин, дизель та газ

Останнім часом ціни на пальне на українських АЗС знижуються, що зумовлено як зовнішніми, так і…

33 хв. ago

Пенсіонер вже в 36 років: прокурор із Сумщини отримує сотні тисяч (фото)

В Україні деякі працівники прокуратури отримують захмарні пенсії у доволі молодому віці. Одним з них є 39-річний…

42 хв. ago

Уперше у світі вдалося оживити мертвий мозок, через цілу годину

Китайські вчені відновили активність у мозку свиней майже через годину після припинення в них кровообігу. В деяких…

50 хв. ago