У Києві шахрай за день ошукав пенсіонерів на 340 тис. грн: діяв за популярною схемою

Київська поліція затримала 31-річного уродженця Одеси, який за один день ошукав двох пенсіонерів у столиці на загальну суму 340 тисяч гривень. Зловмисник діяв за відомою схемою “ваш родич у біді”.

Про це повідомляє поліція Києва.

Як з’ясували правоохоронці потерпілих ошукали за шахрайською схемою “ваш родич у біді”. Так, до 90-річної потерпілої на мобільний телефон зателефонувала нібито її сусідка та повідомила, що знаходиться в лікарні і потребує допомоги. Надалі слухавку взяв чоловік, який відрекомендувався лікарем та зауважив, що пацієнтці терміново необхідне хірургічне втручання, яке потребує значних коштів. Схвильована звісткою пенсіонерка зібрала гроші та передала їх незнайомцю, який приїхав до неї до дому. Загалом, зловмисник видурив у старенької 40 тисяч гривень.

Цього ж дня фігурант за аналогічною схемою ошукав 77-річного місцевого мешканця. Потерпілому напередодні зателефонувала ніби то його “дружина” та повідомила про те, що вчинила смертельне ДТП та за її вини загинула жінка, а щоб владнати питання з родичами загиблої потрібні гроші у сумі 300 тисяч гривень. Потерпілий передав усю суму коштів фігуранту, який також прийшов за грошима особисто.

Оперативники поліції Києва провели розшукові заходи, спільно з колегами Дніпропетровської та Одеської області протягом доби розшукали зловмисника в місті Дніпро та затримали його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затриманим виявився раніше судимий 31-річний уродженець Одеси. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного поліцейські вилучили частину грошей потерпілих.

Слідчі, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 190 – шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілим, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді триманні під вартою. Наразі поліцейські встановлюють інших учасників, причетних до вказаної шахрайської схеми.

Романчук Микола

Recent Posts

“П**арас бл*ть”: Лавров вилаявся на саміті БРІКС, бо йому наступили на ногу

Під час саміту БРІКС, який проходить у Казані, міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову один…

14 хв. ago

Учені зрозуміли, що саме проноситься перед очима вмираючого

Розповіді про передсмертний досвід розкривають сім основних тем. Вони можуть стати набагато драматичнішими, ніж яскраве світло, пише IFLScience. Лікарі навчилися реанімувати…

32 хв. ago

Туристичний сезон на Шрі-Ланці опинився під загрозою

Шрі-Ланка посилила заходи безпеки в популярних туристичних місцях після того, як США та Ізраїль закликали…

40 хв. ago

М’ясо буде, але купити його люди не зможуть: доведеться перейти на недорогі каші

Уже найближчим часом ціни на м'ясо в Україні можуть потроху піти вгору, кажуть економісти. Серед…

47 хв. ago

Найтрендовіші поєднання кольорів в одязі в новому сезоні: це просто шик

Цієї зими мода на поєднання кольорів в одязі відкриває нові горизонти, пропонуючи яскраві та сміливі…

56 хв. ago

Мобілізація чоловіків 50-60 років: у ТЦК заявили, що “вигрібатимуть” усіх підряд

Заборони щодо мобілізації громадян вікової категорії від 50 до 60 років немає. Про це йдеться у заяві Волинського обласного…

1 годину ago