У Києві 20-річна дівчина готувала теракт: вибухівку мала закласти в багатолюдному місці

Російські агенти готували кривавий теракт у Києві. СБУ та Нацполіція  затримали двох ворожих поплічників, які хотіли вбити якнайбільше цивільного населення столиці в одному місці. Теракт був спланований воєнною розвідкою РФ, і все для того, щоб посіяти паніку серед громадян України. Ким виявилися зловмисники та що їм загрожує за співпрацю з ворогом – читайте далі.

Служба безпеки України та Національна поліція запобігли кривавому теракту в Києві, який планувала воєнна розвідка Росії, більш відома як ГРУ. Про це повідомили у пресцентрі СБУ. За результатами спецоперації затримано двох російських агентів, які мали підготувати саморобну вибухівку та підірвати її в одному із багатолюдних місць Києва.

“За даними контррозвідки СБУ, метою рашистів була максимальна кількість загиблих  з-поміж цивільного населення Києва для поширення панічних настроїв серед громадян”, – зазначили в СБУ.

Для вчинення теракту розвідка РФ дистанційно завербувала 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала “легких” заробітків у Telegram-каналах. Після вербування агентка отримала від окупантів детальні інструкції щодо способів виготовлення вибухового пристрою з підручних компонентів.

“Відповідно до ворожих вказівок зловмисниця використала два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор з пластидом, що мала дістати із замаскованого схрону. Його геолокацію окупанти планували “скинути” дівчині напередодні теракту”, – розповіли деталі правоохоронці.

Фігурантка підтримувала зв’язок з кадровим співробітником російського ГРУ, який перебував на тимчасово окупованій частині території Запорізької області. До співпраці з агресором агентка залучила свого 26-річного співмешканця. Перед вчиненням теракту обидва зрадники мали виконати “контрольне” завдання російської спецслужби: підпалити декілька одиниць військової техніки ЗСУ в районі Запоріжжя.

“Щоб запобігти злочину контррозвідники СБУ затримали обох зрадників “на гарячому”, коли вони намагалися підпалити бойову машину піхоти (БМП), яка виконувала завдання на південному фронті”, – йдеться у повідомленні.

На місці події у затриманих вилучено знаряддя злочину та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру у “державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану” (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 ККУ). Зараз зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Романчук Микола

Recent Posts

КНДР накопичила запасів на три місяці війни – Yonhap

Військові запаси Північної Кореї дозволять їй проводити бойові дії протягом трьох місяців. Південнокорейське агентство Yonhap зазначає,…

6 хв. ago

Антициклон накриє Україну: що чекати від погоди найближчим часом

До України йде новий антициклон Xelat, а синоптики знову дивують прогнозами погоди.  Коли будуть найтепліші…

14 хв. ago

Зеленський не підпише закон про скасування переведення годинників — ВВС

Президент України Володимир Зеленський не збирається підписували законопроєкт про скасування переведення годинників. Хоча час на…

25 хв. ago

Київський міський ТЦК запланував капітальний ремонт їдальні на 5 млн грн

Київський міський ТЦК запланував капітальний ремонт своєї їдальні, яку планують оновити до кінця року. Вартість робіт становить 5 млн.…

34 хв. ago

“Мені пощастило, що в мене є гроші”: як ухилянти оминають масштабну мобілізацію

В Україні чоловіки все частіше замикаються вдома, щоб уникнути мобілізації, тоді як військові повідомляють про…

42 хв. ago

Прощавай, Оззі Осборн: співак заявив, що вже майже мертвий

Британський артист упав із квадроцикла 2003 року. Він сильно пошкодив спину: йому довелося встановити титанові пластини…

49 хв. ago