У Києві 20-річна дівчина готувала теракт: вибухівку мала закласти в багатолюдному місці

Російські агенти готували кривавий теракт у Києві. СБУ та Нацполіція  затримали двох ворожих поплічників, які хотіли вбити якнайбільше цивільного населення столиці в одному місці. Теракт був спланований воєнною розвідкою РФ, і все для того, щоб посіяти паніку серед громадян України. Ким виявилися зловмисники та що їм загрожує за співпрацю з ворогом – читайте далі.

Служба безпеки України та Національна поліція запобігли кривавому теракту в Києві, який планувала воєнна розвідка Росії, більш відома як ГРУ. Про це повідомили у пресцентрі СБУ. За результатами спецоперації затримано двох російських агентів, які мали підготувати саморобну вибухівку та підірвати її в одному із багатолюдних місць Києва.

“За даними контррозвідки СБУ, метою рашистів була максимальна кількість загиблих  з-поміж цивільного населення Києва для поширення панічних настроїв серед громадян”, – зазначили в СБУ.

Для вчинення теракту розвідка РФ дистанційно завербувала 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала “легких” заробітків у Telegram-каналах. Після вербування агентка отримала від окупантів детальні інструкції щодо способів виготовлення вибухового пристрою з підручних компонентів.

“Відповідно до ворожих вказівок зловмисниця використала два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор з пластидом, що мала дістати із замаскованого схрону. Його геолокацію окупанти планували “скинути” дівчині напередодні теракту”, – розповіли деталі правоохоронці.

Фігурантка підтримувала зв’язок з кадровим співробітником російського ГРУ, який перебував на тимчасово окупованій частині території Запорізької області. До співпраці з агресором агентка залучила свого 26-річного співмешканця. Перед вчиненням теракту обидва зрадники мали виконати “контрольне” завдання російської спецслужби: підпалити декілька одиниць військової техніки ЗСУ в районі Запоріжжя.

“Щоб запобігти злочину контррозвідники СБУ затримали обох зрадників “на гарячому”, коли вони намагалися підпалити бойову машину піхоти (БМП), яка виконувала завдання на південному фронті”, – йдеться у повідомленні.

На місці події у затриманих вилучено знаряддя злочину та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру у “державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану” (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 ККУ). Зараз зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Романчук Микола

Recent Posts

Порівнюємо Rolls-Royce з бюджетними авто: на що вистачить грошей

Ви коли-небудь замислювалися, що можна купити за 355 тисяч доларів, окрім чудового нового Rolls-Royce Ghost…

16 секунд ago

Добровольці масово звертаються до центрів рекрутингу: у якому місті найбільше

Минулого тижня до центрів рекрутингу по усій країні звернулися 956 добровольців. З яких 17,3% —…

7 хв. ago

Освіта на відстані: українським школярам пропонують нову систему навчання за кордоном

Міністерство освіти і науки України вирішило, що прийшов час змінити правила гри — особливо для…

10 хв. ago

Судді та силовики хочуть більше: як чиновники “вибивають” мільярди на підвищення своїх зарплат

В Україні, де війна триває, а бюджет, здається, вже давно потрапив до "відновлення" або, краще…

14 хв. ago

У Києві підрядник замість будувати метро на Виноградар, поклав гроші на депозит

Коли ви уявляєте, що підрядники будують метро, найімовірніше, ви думаєте про шумні екскаватори, бетонні плити…

23 хв. ago

Тихі вбивці: звички, які повільно крадуть роки вашого життя

Що, якби я сказав вам, що ваш звичний спосіб життя — це не просто послідовність…

31 хв. ago