На відбудованому мосту, що з’єднує Ірпінь з Києвом, утворилася тріщина (фото)

На Романівському мосту, що з’єднує Ірпінь із Києвом, утворилася тріщина в асфальті. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, пошкодження дорожнього покриття трапилось через прорив водопровідної труби, яка проходить під дорогою. Ця тріщина не впливає на рух трасою та не руйнує міст, але задля безпеки тимчасово загороджена.

Зазначається, що на нараді з керівником Служби автомобільних доріг у Київській області Русланом Ничіком, представниками компанії підрядника «ОНУР» та підрядної організації, яка перекладає водопровідні мережі, було вирішено провести експертизу ґрунту через 2-3 тижні.

«Якщо будуть виявлені пустоти – їх спершу заллють бетоном, якщо ні – відразу заасфальтують. Щодо самої труби. Ми проклали її зі столиці, аби забезпечити водою понівечений окупантами Ірпінь одразу після деокупації міста. Зараз вона відключена спеціалістами «Ірпіньводоканал». Паралельно ведуться роботи з прокладання нових мереж: каналізаційні колектори водовідведення Ф560 та Ф800, водопровідні труби 160 мм та газопровід. Після їх підключення – всі старі комунікації будуть виведені з експлуатації», – додав Маркушин.

Нагадаємо, міст був зруйнований на другий день повномасштабного вторгнення РФ. Його підірвали українські військові, щоб перешкодити наступу ворога на Київ. Також міст став єдиним шляхом евакуації для мешканців декількох захоплених Росією населених пунктів Київської області. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago