Напад на казахського журналіста Садикова у Києві: дружина каже про малі шанси на його одужання

Казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, у якого стріляли у Києві, продовжує перебувати в реанімації. Він знаходиться у глибокій комі. Лікарі дають всього 0,01% на одужання.

Про це повідомила його дружина Наталія Садикова на своїй сторінці у Facebook. Вона нагадала, що її чоловік бореться за життя вже п’яту добу.

“Айдос лежить у реанімації в глибокій комі. Айдос відчайдушно бореться за своє життя. Згідно зі статистикою, виживання після вогнепального поранення в голову становить близько 5%. Айдос увійшов у ці п’ять відсотків. Після операції лікарі говорили, що буде диво, якщо він проживе ніч. Айдос живе п’яту добу. Він такий за своєю суттю, завжди йде проти статистики і системи”, – написала дружина опозиціонера.

За словами Наталі, лікарі дають 0,01% на одужання журналіста. Вона подякувала всім за підтримку.

“Я приходжу до нього в реанімацію, він лежить у трубках, оточений моніторами. Я розмовляю, цілую, тримаю за руку. Прошу боротися далі заради нас, прошу не дозволити негідникам перемогти, це жахлива несправедливість. Лікарі дають 0.01%, що все буде добре. Поки у мене є цей 0.01%, я буду за нього триматися і вірити. Дякую всім за підтримку. Ви незвичайні”, – пише Наталія Садикова.

Також вона показала фото, на якому вся родина сидить за одним столом. У тому, що сталося, дружина Садикова подовжує звинувачувати “кривавий режим Токаєва”.

“На цій фотографії ми щасливі, всі разом, на кухні. Так хочеться, щоб усе було, як раніше і коханий чоловік та тато Айдос Садиков був поруч. У наше щасливе сімейне життя вторгся своїми брудними лапами кривавий режим Токаєва. Помстився за те, що Айдос допомагав казахам боротися за свої права і викривав злодіїв і брехунів. Надіслав своїх спеців зі спецпідрозділів КНБ, які тепер чи то здалися на місці злочину, чи то прикопані в безкраїх казахських степах”, – розповіла Наталія.

Замах на Айдоса Садикова в Києві

18 червня у Києві невідомий вистрілив у водія одного з припаркованих автомобілів. Як виявилось, що зловмисник стріляв у казахського журналіста-опозиціонера, керівника опозиційного інтернет-медіа БАСЕ Айдоса Садикова. Спочатку про це повідомила низка ЗМІ з посиланням на джерела, а через деякий час і дружина Наталія Садикова, яка перебувала з ним у машині в момент стрілянини.

У коментарі журналістам “Україна на часі”, дружина журналіста повідомила, що напад на її чоловіка є замахом на його професійну діяльність. Вона вказала, що родина отримувала погрози й просила захисту, який не отримали. Садиков та його дружина, також журналістка, проживають в Україні з 2014 року та мають статус біженців. За словами Наталії, замовником замаху на вбивство є президент Казахстану. 

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв висловився з приводу замаху на життя журналіста-опозиціонера Айдоса Садикова у Києві. Він заявив, що казахстанські офіційні органи готові приєднатися до розслідування цього інциденту, якщо буде така потреба. Наразі ж президент Казахстану наказав дипломатичним та правоохоронним органам своєї країни направити офіційні запити до української сторони щодо цього.

В ході розслідування замаху на Айдоса Садикова українські правоохоронці встановили його виконавців. Ними виявились два земляки постраждалого (Мейрам Каратаєв 9.05.1991 і Алтай Жаканбаєв 8.02.1988). 2 червня вони прибули до Києва, де орендували квартири, стежили за Садиковим та готували злочин.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, яка їжа робить людей тупішими

Дослідження показують, що деякі види їжі можуть негативно впливати на когнітивні функції та загальне здоров'я…

11 хв. ago

Укргідрометцентр попередив про ймовірний снігопад

В Україні - останні теплі дні, коли погода ще нагадує літню. Уже найближчими годинами температура…

15 хв. ago

Срібло перевершить золото у зростанні ціни: експерт дав прогноз до кінця 2024 року

Найімовірніше, до кінця 2024 року ціни на срібло перебуватимуть у межах коридору $27-35 за унцію, прогнозує аналітик Олексій Козирєв.…

22 хв. ago

Путін злякався Кадирова: що занепокоїло російського диктатора

У Москві чеченці влаштовують заворушення просто на вулицях. Ба більше, вже не один місяць говорять…

30 хв. ago

“Липові” документи і пенсійне шахрайство: вчений розкрив “секрет” 100-літніх довгожителів

Більшість довгожителів, старших за 100 років, насправді є "фейковими",а їхній реальний вік є меншим, ніж вони…

36 хв. ago

Ідеальні креветки за 10 хвилин: простий рецепт

Креветки давно вибороли місце на кухні не тільки ресторанів, а й у будинках любителів морепродуктів.…

43 хв. ago