У Києві запобігли теракту: жертв могло бути багато (фото)

Служба безпеки та Національна поліція запобігли кривавому теракту у Києві, який планувала воєнна розвідка РФ (більш відома як ГРУ). Затримано двох російських агентів, які мали підготувати саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному із багатолюдних місць столиці.

Як повідомили у СБУ, росіяни намагалися досягти максимальної кількості загиблих цивільних у Києві. Це потрібно їм для поширення панічних настроїв серед громадян.

Для теракту ГРУ завербувало 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала “легких” заробітків у Telegram-каналах. Їй надали детальні інструкції щодо способів виготовлення вибухового пристрою з підручних компонентів.

“Відповідно до ворожих вказівок зловмисниця використала два мобільних телефони, до яких потрібно було під’єднати детонатор з пластидом, що мала дістати із замаскованого схрону. Його геолокацію окупанти планували “скинути” дівчині напередодні теракту“, — йдеться у повідомленні.

Дівчина підтримувала зв’язок з кадровим співробітником російської розвідки, який перебував на тимчасово захопленій території Запорізької області. До своєї “діяльності” вона залучила й свого 26-річного співмешканця. Перед вчиненням теракту кожен з них мав виконати “контрольне” завдання: підпалити декілька одиниць військової техніки ЗСУ в районі Запоріжжя.

Саме у такий момент зрадників й затримали. Вони намагалися підпалити бойову машину піхоти (БМП), яка виконувала завдання на південному фронті. В пари вилучили знаряддя злочину та мобільні телефони із доказами роботи на Росію.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вони перебувають під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Романчук Микола

Recent Posts

6 мільярдів доларів через страйк: Boeing опублікував квартальні збитки

Гендиректор Boeing опублікував план виходу корпорації з кризи. Через страйк робітників квартальні збитки компанії зросли…

5 хв. ago

Вбивство у Німеччині українських військовослужбовців: росіянину оголосили звинувачення

Німецька прокуратура офіційно звинуватила громадянина РФ у вбивстві двох українських військових, які після важких поранень перебували…

6 хв. ago

Стало відомо, яку зарплату отримує Залужний на посаді посла у Британії

У топі високооплачуваних українських послів Валерій Залужний, який на цей час є послом України в Британії,…

14 хв. ago

Воєнна економіка РФ пройшла свій пік і починає виснажуватись, – Bloomberg

Зростання російської економіки у воєнний час пройшло свій пік. Наразі спостерігається її спад. Про це…

22 хв. ago

Мар’яна Безугла звинуватила київську депутатку від Євросолідарності у роботі на партію Єдина Росія

Навколо фракції "Європейська Солідарність" у Київраді продовжують вирувати пристрасті. Не встиг Віталій Кличко відсторонити одного зі…

33 хв. ago

Директор школи займався сексом із колегою в шафі для мітел (фото)

У Великій Британії директор початкової школи був позбавлений права викладати через серйозні сексуальні домагання до…

42 хв. ago