Коли завершиться ремонт між станціями метро «Деміївська» – «Либідська»: названо дату

Ремонтні роботи в тунелі на Оболонсько-Теремківській гілці метрополітену в Києві повністю завершаться до 10 вересня. Зокрема, рух поїздів між станціями буде відновлено до 15 вересня. Про це заявив власник компанії «Автострада» Максим Шкіль в інтерв’ю ЕП.

«В ніч з 20 на 21 серпня відбувся запуск пробного поїзда, який тестує габарити тунелю, він проїхав, жодних проблем немає», – повідомив Шкіль.

За словами Шкіля, до 29 серпня будівельники та співробітники КП «Київський метрополітен» повністю змонтують кабелі і електрозв’язок. Потім повторно проїде тестовий поїзд з кількома параметрами швидкості, протестується якість рейок.

«Ми плануємо до 10 вересня повністю закінчити випробування і до 15 вересня відновити рух між станціями», – заявив власник компанії-генпідрядника відновлювальних робіт.

Нагадаємо, у Києві рух синьою гілкою метро планують повністю відновити у вересні. Це може статися на початку місяця. За словами мера Києва, роботи ведуться цілодобово та без вихідних.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська» триває завершальний етап відновлювальних робіт.

Також раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що аварійна ситуація на синій гілці метро у Києві виникла через недотримання технології під час будівництва перегону 15 років тому.

До слова, двом посадовцям КП «Київський метрополітен» – начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель та головному інженеру, повідомлено про підозру. Їм інкримінують службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків.

Ольга Степанова

Recent Posts

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода

У вересні в Україні очікується поступове зниження температури без різких похолодань. Згідно з повідомленням «ТСН», до кінця…

8 хв. ago

ТОП-6 продуктів, які мають стати основою ранкового меню

Вівсянка може чудово вирішити цю проблему, пише EatingWell. Крім неї, є ще кілька продуктів, які можуть стати…

19 хв. ago

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

34 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

48 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

58 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

1 годину ago