У Києві водоймища кишать зміями: люди плавають поряд із ними (відео)

У столиці спостерігається активізація змій, яких все частіше можна зустріти у місцях скупчення людей. Великих плазунів також почали помічати на пляжах та поряд із водоймами.

Деякі змії абсолютно не бояться людей і з’являються в місцях, де масово купаються відпочивальники. У соцмережі з’явилося відео, на якому зафіксовано велику змію, яка полює поруч із групою людей, які нічого не підозрюють.

Так, на одному з київських пляжів помітили великого плазуна, який плавав у Дніпрі і перебував на невеликій відстані від відпочивальників. Відео має досить моторошний вигляд, адже люди купаються і розважаються в безпосередній близькості від великої змії.

Фахівці відзначають, що з настанням тепла змії дійсно активізуються і все частіше залишають свої укриття. Мешканців та гостей Києва, при цьому просять зберігати спокій та пам’ятати про те, що шанс зустріти отруйну змію у межах міста вкрай малий.

Швидше за все, це був звичайний вуж, який відноситься до роду неотруйних змій. Вони зазвичай поширені у місцевостях із водоймами.

Побачивши плазунів слід дотримуватися спокою і якнайшвидше відійти убік.

Як правило, змії не атакують людину першими, якщо почуваються в безпеці. Тому фахівці рекомендують поводитися спокійно і не робити різких рухів.

Крім цього слід пам’ятати про те, що зустріти отруйну змію (гадюку) у межах міста практично неможливо. Найчастіше люди натрапляють на вужів, які є абсолютно невинними.

Які змії водяться в межах Києва

Загалом у Києві, як кажуть фахівці, можна зустріти три-чотири види змій: вужа водяного та вужа звичайного, полоза, а також лісову гадюку (отруйна). Ці види водяться в лісах та заболочених водоймах.

Гадюки в межах міста практично не зустрічаються, а ось вужі — звичайне явище для кожного з районів столиці. Їх можна зустріти у центральних парках, біля водойм та у лісосмугах.

Як уникнути укусу змії

Зазвичай при зустрічі з людиною змії намагаються втекти, стрімко вповзаючи в укриття. Кусає змія в основному тільки в тих випадках, коли її починають дражнити та турбувати.

При зустрічі зі змією слід дотримуватися таких рекомендацій:

  • Якщо ви вирішили сісти і відпочити, перевірте ціпком, чи немає поблизу змії.
  • Якщо ви несподівано помітили змію, то замріть і дайте їй можливість “піти”.
  • Якщо змія прийняла позу загрози, відступіть повільно назад. Уникайте різких рухів, що лякають змію! Не можна, захищаючись, виставляти вперед руки та розвертатися спиною до змії. Якщо у вас є палиця, тримайте її перед собою.
  • Не намагайтеся ловити змій чи грати з ними.
  • Отруйні і дитинчата змій, що тільки-но вилупилися з яйця.
  • Слід бути обережними у поводженні з мертвими зміями, у деяких з них отрута зберігає свої властивості довгий час.
Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago