Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва через скандал із нерухомістю

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва. Про це мер Києва написав у соцмережах.

«Я звертаюся до правоохоронних і антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва», – йдеться у повідомленні.

Також Кличко наголосив, що на час перевірки, задля її обʼєктивності, відсторонить Прокопіва від виконання обовʼязків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень.

Володимир Прокопів – депутат Київради з 2014 року, очільник фракції «Європейська Солідарність». Півтора року очолював земельну комісію (2014-2015), також був секретарем міської ради (2015-2019), а пізніше став одним із заступників Віталія Кличка (з 2021).

У міську раду Прокопів прийшов з бізнесу, також багато років був помічником народних депутатів, в т.ч. Петра Порошенка. До влади він потрапив вже небідною людиною: родина мала будинок і квартиру в столиці, нові автівки, кошти на рахунках і т.д.

Варто зазначити, що заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів представляє у Київраді «Європейську солідарність». Як повідомлялося, у фінансових звітах «Європейської солідарності» (ЄС) було виявлено понад 140 контрагентів, яким вона платила державні кошти. Однак ймовірні зв’язки із партією встановлено із 15 товариствами, які протягом семи років отримали понад 167 млн грн від ЄС.

До слова, родичі заступника Кличка Володимира Прокопіва придбали багато комерційної та житлової нерухомості за роки його роботи в Київраді та КМДА. Однак, хронологія та спосіб появи цих активів, як і джерела фінансування, «подекуди під питанням».

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Продукти стають “розкішшю”: що буде з цінами через відключення світла

Українцям слід готуватися до чергової хвилі подорожчання популярних продуктів, і цього разу винуватцем виявилися звичні…

12 хв. ago

У скандального кінопродюсера Вайнштейна виявлено рідкісну форму раку

У світі кіно та скандалів знову стало гаряче. Гарві Вайнштейн, знаменитий продюсер і, водночас, головний…

18 хв. ago

Секрет молодості після 50: дієтологи назвали ідеальний сніданок для жінок

Після 50-ти років тіло потребує особливого догляду, а сніданок — це не просто прийом їжі,…

25 хв. ago

Самогубство в ТЦК на Полтавщині: чоловік повісився прямо в пункті збору

Трагедія в одному з районних територіальних центрів комплектування на Полтавщині сколихнула місцеву спільноту та викликала…

30 хв. ago

Вірус з джунглів атакує міста: нові мутації Оропуш загрожують всьому світу

Якщо ви думали, що ми вже бачили найгірше, приготуйтеся до нових сюрпризів. Вірус Оропуш, який…

45 хв. ago

Відстрочка не для всіх: кому зі студентів “загрожує” мобілізація в Україні

Поки навчальні заклади країни продовжують видавати дипломи та посвідчення, війна змінює правила гри для студентів…

1 годину ago