У Києві працівниця РАЦСу заробила на фіктивному шлюбі зі зниклим воїном 1 млн грн

У Дніпровському райсуді Києва майже протягом року розглядали скандальну справу, в якій колишня дружина зниклого безвісти військовослужбовця Ольга вимагала визнати другий шлюб свого чоловіка фіктивним. Річ у тім, що він зник безвісти, а інша жінка Яна Біднюк, працівниця РАГСу нібито вийшла за нього заміж. Однак остання не має жодних спільних фотографій з ним, а також виявилося, що в день “весілля” чоловіка не було. Протягом періоду розгляду цієї справи Яна отримала бойові виплати на суму понад один мільйон гривень.

Про це повідомляє ТСН. Додатково, виявилось, що нова дружина воїна колись працювала саме у РАЦС. Ім’я військовослужбовця не називається.

Що відомо про справу

Згідно з висновком Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, колишній чоловік Ольги фактично не був присутній під час укладення шлюбу і не ставив свій підпис на свідоцтві з працівницею РАГСу.

Свідоцтво про шлюб, за усіма ознаками, було підроблене, і навіть фотографій, які підтверджували б їхні стосунки, немає. Свідки події також відсутні, і навіть батько воїна не має поняття про нову “невістку”.

За вироком суду, шлюб, зареєстрований Дніпровським відділом держреєстрації актів цивільного стану у місті Києві між військовим і Яною Біднюк, визнано неукладеним.

Адвокатка Яни Біднюк повідомила про намір подати апеляцію. Водночас питання щодо того, хто саме підробив документи та підписи, залишається під розслідуванням у кримінальній справі, яка наразі знаходиться на етапі слідства.

Втім в результаті цієї маніпуляції “наречена” успішно отримала значну суму бойових виплат, призначених для її “чоловіка”, який зник безвісти.

В Києві затримали шахрая, який “заробляв” на волонтерах

У Києві правоохоронці затримали афериста, який крав кошти у іноземних волонтерів. Чоловік “закуповував” військову амуніцію, не сплачуючи за неї гроші.

Виявилося, що чоловік, що представлявся волонтером, насправді був аферистом. Він почав співпрацю з благодійним фондом, який закупляв для нього іноземну військову амуніцію за собівартістю, проте не оплачував її. Замість цього він використовував підроблені платіжні документи.

За даними поліції, аферист ошукав директора асоціації на суму майже пів мільйона гривень. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання шахрая, де виявили частину амуніції, мобільні телефони, квитанції, гроші та інші речові докази.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали екснардепку Сисоєнко. Вона заробляла на ухилянтах до $100 тисяч на місяць. Також повідомлялося, що  СБУ та Національна поліція викрила шахраїв, які виманювали гроші в родичів полонених військових.

Ольга Степанова

Recent Posts

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

5 хв. ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

9 хв. ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

22 хв. ago

Чоловіки з 16 липня отримуватимуть повістки поштою, – роз’яснення від Міноборони

Уряд вніс зміни до відправлення повісток поштою. З 16 липня, після закінчення 60-денного строку, передбаченого…

31 хв. ago

В Одесі жорстоко побили чоловіка. Нападники були схожі на копів: що сказали у поліції (відео)

В Одесі поліція розслідує побиття чоловіка особами у формі. Подія сталась поряд з ринком "Привоз",…

33 хв. ago

Росіяни розповсюдили фейк про коштовну покупку Олени Зеленської: що відомо

Російські пропагандисти не припиняють поширювати неправдиву інформацію про Україну та українців. Проте цього разу вони…

40 хв. ago