У Києві затримали Сашу Оболонського, Шкафа і Князя, коли вони ділили бариші від збіглих ухилянтів

Нацполіція провела велику спецоперацію, за результатами якої затримала кількох лідерів та учасників кримінальних угруповань, роботу яких координували “вори в законі” з трьох кримінальних кланів. У Києві злочинці проводили “сходки”, де вирішували питання щодо перерозподілу контролю за групами, які займаються переправкою через кордон ухилянтів. Всього провели п’ять таких зібрань, у якості “третейських суддів” на них були присутніми відомі у кримінальному світі авторитети Куца та Лавас-огли Батумський.

Спецоперація мала великий масштаб: правоохоронці вели її не тільки у Києві, але й у Сумській, Чернігівській та столичній областях. Власне, затримання “кримінального авторитета”, Куци, а також двох лідерів злочинних груп та двох їхніх учасників у Києві здійснили слідчі з ГУНП Києва та оперативники управління стратегічних розслідувань за силової підтримки поліції особливого призначення.

В столиці представники трьох кланів зустрічалися, щоб перерозподілити контроль над відносно новим для себе видом бізнесу – переправкою за кордон “ухилянтів”. Саме для цього, повідомляють у поліції, були задіяні Куца та в онлайн-режимі – Лавас-огли Батумський (обидва мають “статус” “ворів в законі”) – вони слугували злочинцям за “третейських суддів” при вирішенні фінансових питань. А у міських пабліках наводять імена ще кількох фігурантів справи – Саша Оболонський, Шкаф, Шкаф-молодший, Князь.

Одним з нагальних питань було наповнення цими коштами “злодійського общака”, а також забезпечення благами товаришів у місцях позбавлення волі. Під час обшуку, кажуть у поліції, вилучили 70 тисяч доларів, зброю й набої, посвідчення різних правоохоронних органів, державної влади та медіа (з ознаками підробки). Також забрали автівки й набори відмичок.

У найближчий час затриманим обиратимуть запобіжні заходи. Їхні дії кваліфіковано за статтями про незаконне переправлення осіб через держкордон чи участь у злочинному зібранні (сходці). Максимальне покарання за цими статтями – до 12 років позбавлення волі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Уряд Шмигаля навмисне зупинив створення унікального захисту енергетики від ракет

Відповідальність за зупинку будівництва третього рівня захисту енергетичних обʼєктів несе особисто очільник Кабміну Денис Шмигаль,…

2 хв. ago

Скандал за скандалом: Микола Тищенко знову “зашкварився”

Не встигла країна відпочити від новин про Миколу Тищенка, як раптом спалахнув новий скандал. "Ексслуга…

5 хв. ago

Повістки поштою: у МО попередили, коли почнуть їх масово розсилати українцям

Після закінчення 60-денного терміну, передбаченого законом для уточнення військово-облікових даних, в Україні для передачі повісток…

8 хв. ago

Безугла знову накинулася на Сирського та “рознесла” його: нова гучна заява нардепки

Народна депутатка Мар'яна Безугла знову "рознесла" головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Цього разу вона розкритикувала його за поїздки на…

11 хв. ago

З роботи зможуть звільнити за порушення правил поведінки: Зеленський підписав закон

Верховна Рада подолала вето президента України та схвалила із врахуванням його пропозицій проєкт закону №7731…

34 хв. ago

В Укренерго розповіли, коли 3 липня буде найгірша ситуація зі світлом в Україні

Графіки відключень світла у середу, 3 липня, діятимуть по всій Україні з 00:00 до 24:00. Заходи обмеження споживання…

1 годину ago